apth_ktirio_dioikisis_01

Απορρίπτει την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, στην εκλογή ή εξέλιξη μελών ΔΕΠ, η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Με ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ επισημαίνει στον υφυπουργό ότι “η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ρητά τα ελάχιστα και τα ανώτατα χρονικά όρια για τη διεξαγωγή κρίσεων για εκλογή ή εξέλιξη μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επομένως, καμία επίσπευση ή καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι δυνατή σύμφωνα με το νόμο”.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως “εφόσον οι προβλεπόμενες προθεσμίες τηρούνται κανονικά, οι άνωθεν υποδείξεις ή χειραγωγήσεις, επιλεκτικές ή συλλήβδην, σχετικά με την ταχύτητα ή επιβράδυνση των κρίσεων αντενδείκνυνται απολύτως”.

Ζητά, δε, από τον κ. Πανάρετο, αν έχει πληροφορίες “για οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη παράνομη συμπεριφορά”, να τις γνωστοποιήσει, “ώστε να κινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε ότι «ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου. Δεν είναι δυνατόν ο Υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι αυτός που εγγυάται τη νόμιμη λειτουργία των Α.Ε.Ι. της χώρας, να προτρέπει σε παρανομία τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Είναι πρωτοφανές και γι αυτό η Σύγκλητος του Α.Π.Θ. αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου αυτού».