taxiaos_02Μπορεί ο ίδιος να μην έχει μιλήσει, ακόμη, ανοικτά, όλοι, όμως, επιμένουν στη Θεσσαλονίκη ότι ο Νίκος Ταχιάος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Κι οι παρεμβάσεις του είναι καταλυτικές.

 

Μάλιστα, ό,τι λέει ο Ν. Ταχιάος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αν σκεφθεί κανείς πως, όταν είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, παρά το νεαρόν της ηλικίας, "έσκισε" σε σταυρούς. Έτσι, στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Κιλτίδη στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης και τη σχετική του δήλωση, ανέβασε στη σελίδα του στο Fb το σχόλιο: «εάν κάτι μου τη σπάει στους πολιτικούς είναι η παπαρολογία. Νομίζω ότι όσο πιο πολύ επιμένουν σε αυτήν, τόσο περισσότερο ο κόσμος κλείνει τα αυτιά του. Σου λέει ο άλλος για την πατρίδα και το λαό έσωσα το χωριό, θα σώσω και την πόλη και απαιτεί να το περάσεις ξώφαλτσα. Πες μας ρε φίλε, δεν με παίρνει εκεί, θα το παλέψω στο πιο σίγουρο». Πληροφορίες και δημοσιεύματα λένε πως ο Νίκος Ταχιάος, διαφώνησε με την «μεταγραφή» επικαλούμενος πολιτικούς λόγους και δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

Μια ημέρα αργότερα μιλώντας σε σύσκεψη στο δήμο για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα κατήγγειλε πως κομματική νεολαία πουλάει προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Δεν την κατονόμασε. Φρόντισε όμως να την φωτογραφίσει  καθώς κάτω από σχετική ανάρτηση blog με τις καταγγελίες του σχολίασε στο fb: «η ιστορία της Ο, δηλαδή…».

Η καταγγελία του έκανε, πάντως, αίσθηση, αφού είπε πως ακόμη κι όταν κατείχε κυβερνητική θέση και είχε στη διάθεσή του "κόκκινο τηλέφωνο", ακόμη και τότε "δεν έγινε τίποτε"!

«Υπάρχει μια κομματική νεολαία που πουλά προστασία και νταβατζιλίκι στα καταστήματα. Όταν το μαγαζί κάτω από το σπίτι μου έπεσε στα χέρια αυτής της νεολαίας, άρχισε το πρόβλημα και δεν μπόρεσα να το λύσω πάρα το γεγονός ότι ήμουν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και είχα κόκκινο τηλέφωνο και μπορούσα να τηλεφωνήσω στον Μαρκογιαννάκη, αλλά δεν κατάφερα τίποτε. Έρχονταν  αστυνομικοί από το Αγγελοχώρι για να μπορούν να καταγράψουν τις παραβάσεις... δεν υπάρχει ηχόμετρο δεν υπάρχει τίποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι πως ο Νίκος Ταχιάος δε μασάει τα λόγια του...


από το www.difernews.gr