Ο «ποντικός» των νοσοκομείων ήταν Έλληνας! Ο 36χρονος δρούσε σε νοσοκομεία, κυρίως σε εκείνα που εφημέρευαν και εκμεταλλευόμενος τη πολυκοσμία αποσπούσε διάφορα αντικείμενα από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια νοσηλευομένων.
Ο 36χρονος είχε κλέψει συνολικά περίπου 1600 ευρώ.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό η αστυνομία συμβουλεύει όσους επισκέπτονται τα νοσοκομεία:


 
1.- Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:
·         Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.
·         Να έχετε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί.
·        Τοποθετήστε τα χρήματά σας στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.
·         Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη, στο συνοδό σας.
·         Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.
2.- Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:
·        Τοποθετήστε χρήματα και αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους ή παραδώστε τα σε κάποιον συνοδό σας.
·         Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.
·         Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου.
·         Σε περίπτωση κλοπής, μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και ενημερώστε άμεσα τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου και τις Αστυνομικές Αρχές, καλώντας το γνωστό «100».