galamatis_valtinos_20110526_01Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, που να συγκεντρώνει στο δήμο Βόλβης μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, της ελληνικής μουσικής και κάθε μορφής τέχνης, φιλοδοξεί να οργανώσει, στην περιοχή, ο δήμαρχος, Δ. Γαλαμάτης. >>>

 

Για το λόγο αυτό σήμερα, στο Δημαρχείο Βόλβης, στο Σταυρό, ο  δήμαρχος υποδέχτηκε τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό. Στη συνάντηση διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάληψης, από την πλευρά του ηθοποιού, της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του φεστιβάλ.

Επιθυμία της διοίκησης του δήμου είναι το φεστιβάλ να πραγματοποιείται στο δήμο Βόλβης, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού που, σύμφωνα με τον δήμαρχο θα ενισχύσει την εξωστρέφεια του δήμου Βόλβης και θα αναδείξει τον φυσικό  και πολιτιστικό πλούτο της  περιοχής.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Γρηγόρη Βαλτινό: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ ανοιχτό στην κοινωνία, όπου κάθε είδος τέχνης θα βρει την έκφρασή της και ο δήμος Βόλβης θα γίνει ο τόπος συνάντησης δημιουργών και θεατών. Πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός ότι οι πολιτιστικές δράσεις, η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των φορέων και των συλλόγων της περιοχής, η ανάδειξη των φυσικών και  ιστορικών σημείων της περιοχής, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και δημιουργούν μεταξύ των πολιτών μια παραγωγική δεξαμενή ιδεών και προτάσεων.»