Η κυκλοφοριακή αγωγή λείπει στους Έλληνες και το πληρώνουμε με θανάσιμα τροχαία δυστυχήματα στα οποία χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι των πιο παραγωγικών ηλικιών. Παράλληλα οι Έλληνες οδηγοί δεν σέβονται τα δίκυκλα αλλά ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό αφού οδηγούν με φθαρμένα ελαστικά, περνούν με κόκκινο μπαίνουν σε μονόδρομους και γενικότερα οδηγούν επικίνδυνα.


Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση αλκοόλ, τα φθαρμένα ελαστικά, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς σύνεση, όπως η χρήση κινητού, είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο διευθυντής της Τροχαίας του Αρχηγείου ΕΛΑΣ, ταξίαρχος Α. Κορδολαίμης.
Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται «μηδενική ανοχή» στην ακύρωση των κλήσεων, ειδικά για παραβάσεις που οδηγούν ευθέως σε ατύχημα.
Όπως είπε ο κ. Κορδολαίμης, το 46% των ανθρώπων που συμμετέχουν στα τροχαία βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία, μεταξύ 26 έως 45 ετών, το 52% των τροχαίων γίνονται με τα ΙΧ, μοτοσυκλέτες και δίκυκλα συμμετέχουν σε ποσοστό 35%, ενώ είναι λίγα τα τροχαία με φορτηγά και λεωφορεία, όμως αυτά είναι πολύνεκρα.
Ο ταξίαρχος επισήμανε ότι η Τροχαία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, την κυκλοφοριακή αγωγή και το θέμα της εξάλειψης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων με στόχο την μείωση των ατυχημάτων.