Η ασφάλεια στο όριο ανάληψης από ΑΤΜ έσωσε από τα χέρια των απαγωγέων ένα 25χρονο. Όλα άρχισαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν δύο άνδρες και μια γυναίκα, όλοι Έλληνες, προσέγγισαν το θύμα τους, στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Γ΄ Σ.Σ. και με την απειλή όπλου και βίας τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο.


Οι τρείς απαγωγείς 36 και 43 χρόνων οι άνδρες και 36 η γυναίκα, οδήγησαν τον 25χρονο στα Νέα Πλάγια στην εξοχική κατοικία του 36χρονο, όπου τον φυλάκισαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις απαγωγείς ισχυρίστηκαν ότι ο 25χρονος ήταν υπάλληλος τους και του είχε αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήθελαν να πάρουν πίσω.
Οι δράστες λοιπόν κράτησαν τον 25χρονο φυλακισμένο στο εξοχικό στα Νέα Πλάγια μέχρι το πρωί, οπότε και πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας στα Νέα Μουδανιά. Εκεί με την απειλή όπλου, υποχρέωσαν το νεαρό να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ το ποσό των 1300 ευρώ.
Το όριο ασφαλείας που έχουν οι αναλήψεις από ΑΤΜ φαίνεται ότι γλίτωσε τον 25χρονο, αφού οι απαγωγείς θέλοντας περισσότερα χρήματα, τον οδήγησαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Χαριλάου. Εκεί του ζήτησαν να μπει στη τράπεζα και να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό του τα υπόλοιπα χρήματα. Κανένας από τους απαγωγείς δεν τον ακολούθησε στο εσωτερικό του καταστήματος προφανώς φοβούμενοι τις πόρτες ασφαλείας που ανιχνεύουν αν φέρει κάποιος οπλισμό.
Ο 25χρονος ψύχραιμος, ανάφερε στους υπαλλήλους της τράπεζας την κατάσταση του και εκείνοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. ΟΙ απαγωγείς ωστόσο κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τράπηκαν σε φυγή, αλλά δεν ήταν τυχεροί, αφού περιπολικά τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στην Ανάληψη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 36χρονου στα Νέα Πλάγια βρέθηκαν δύο πιστόλια, το ένα μάλιστα τύπου replica και σφαίρες.
Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες «Εκβίασης», «Αρπαγής», «Παράνομης κατακράτησης», «Απλής σωματικής βλάβης», «Απειλής» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».