Περισσότερες από 200 συμμετοχές – στην πλειοψηφία τους ηλεκτρονικές - έχουν αποσταλεί στην Αντιδημαρχία Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας Καλαμαριάς,  για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο 21χ.λ.μ. που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης .


Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη αθλητική συνάντηση αναμένεται να είναι πολλοί περισσότεροι και οι συμμετοχές να αυξηθούν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ακόμη και μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, του Λαϊκού δρόμου 5000μ. και του Αγώνα δρόμου 1000μ. δημοτικών σχολείων, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.30 το πρωί από το Δημαρχείο Καλαμαριάς (Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού), που ορίστηκε και ως σημείο τερματισμού, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Χηλής, Παπάγου, Νικολάου Πλαστήρα (Κυβερνείο και μέχρι τη Ρέμβη), Κανάρη, Πολυβίου, Ησιόδου, Χανίων, Ικάρων, Πινδάρου, Μουσχουντή, Χανίων, Αϊδινίου, Έλλης, Βρυούλων, Ν.Πλαστήρα, Χηλής (στο ύψος της Μητροπολίτου Χρυσάνθου αναστροφή). Προκειμένου να καλυφθούν τα 21 χ.λ.μ. του Ημιμαραθωνίου, η διαδρομή θα επαναληφθεί.
Οι αγώνες της Κυριακής αποτελούν έναν νέο θεσμό του Δήμου Καλαμαριάς, που σκοπός του είναι να διαδοθεί το πνεύμα του μαραθωνίου στις γειτονιές μας και στόχος του να αναδειχθεί η αξία του παραλιακού μετώπου για την κοινωνία της Καλαμαριάς, συγχρόνως με την αξία του μαζικού αθλητισμού. 
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, με πρώτο εκείνον που θα τοποθετηθεί στο 2,5 χ.λ.μ. Εμφιαλωμένο νερό θα μοιράζεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5 χ.λ.μ. Επιπλέον θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους σταθμούς των 5 χ.λ.μ. – 10 χ.λ.μ. – 15 χ.λ.μ. και τερματισμού. 
Στις 7 το απόγευμα αύριο οι εθελοντές - των οποίων η βοήθεια στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων θεωρείται εξαιρετικά σημαντική - θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα Δημοτικού Σχολείου της πλατείας Σκρα, για τις τελευταίες οδηγίες και την παραλαβή της στολή τους (καπελάκι μπλουζάκι σφυρίχτρα).
Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη τη διάρκειά του γιατρός, καθώς επίσης και ασθενοφόρο, ενώ η χρονομέτρηση θα γίνεται με χρονόμετρα χειρός και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
Αναλυτική περιγραφή των διαδρομών και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.kalamaria.gr.