Επίθεση Παπαγεωργόπουλου κατά Μαγκριώτη και Βούγια

papageorgopoulos_dilosi_20100623_01Τριπλή επίθεση επιχείρησε, σήμερα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, κατά των δύο υφυπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Μαγκριώτη και Σπ. Βούγια και του υπουργού Ανάπτυξης, Γ. Χρυσοχοΐδη.

 

Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώτου για τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης και του δεύτερου για τη θαλάσσια συγκοινωνία, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για ‘υποσχεσιολόγιο”.

Ειδικά για το μετρό υποστηρίζει ότι “η βασική του γραμμή καθυστερεί τρία χρόνια κι ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί ο κλάδος της Καλαμαριάς που εξαγγέλθηκε πέρσι, όταν προ ημερών ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για τη μετεγκατάση της ΔΕΘ κάλεσε τους φορείς της πόλης «να μη γίνει η ΔΕΘ νέο μετρό»”!

Επεσήμανε, αναφερόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη, ότι μίλησε μάλιστα και για αυτοκινητόδρομους στην περιοχή, χωρίς διόδια, “όταν η Εγνατία που κατασκευάστηκε από το δημόσιο πρόκειται να παραχωρηθεί, εκ των υστέρων, προς σχετική εκμετάλλευση”.

Χωρίς να κατονομάζει –όπως και στις άλλες δύο περιπτώσεις- αλλά εννοώντας τον κ. Βούγια, είπε πως “μαζεύει τους παράκτιους Δημάρχους ανά δίμηνο και ωραιολογούν αναμασώντας τις ίδιες ιδέες για θαλάσσια συγκοινωνία χωρίς, έξι μήνες τώρα, να έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, πώς θα γίνουν οι στάσεις, πόσο, τελικά, θα κοστίσει το εισιτήριο, εξαγγέλλοντας νέες μελέτες για λόγους εντυπώσεων, αφού θα γίνει και διαγωνισμός μόνον για νέους (άραγε πόσο νόμιμη θα είναι μια τέτοια διαδικασία) αρχιτέκτονες”.

Ειδικά για το θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας και της επιδότησης του εισιτηρίουλέει πως “«ξεφόρτωσε» την υπόθεση και την ευθύνη υλοποίησης στους Δήμους, για να μη χρεωθεί τη νέα αποτυχία του εγχειρήματος”.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πιστεύει πως “το μόνον που ενδιαφέρει είναι να χαϊδεύουμε αφτιά ανέργων και να υποσχόμαστε χωρίς αντίκρισμα, τότε προκαλούνται οι Θεσσαλονικείς που χόρτασαν τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις. Κάποια στιγμή οι πολιτικοί θα πρέπει να παράγουν έργο και να υπηρετούν αξίες και να αφήνουν κατά μέρος τις εντυπώσεις, τις δημόσιες σχέσεις και τη δημόσια εικόνα τους για έργα που τείνουν να γίνουν «οφθαλμαπάτες».  Άλλωστε ακόμη Σαχάρα δεν γίναμε, εκτός αν μας σερβίρουν «οφθαλμαπάτες» γιατί προβλέπουν την ερήμωση της πατρίδας λόγω μνημονίου”, καταλήγει.

Σχόλια