vartzopoulos_sineteuksind_02_121110-thumb-mediumΒολές της Νέας Δημοκρατίας, από τη Θεσσαλονίκη, κατά της κυβέρνησης. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας Παιδείας, αλλά και …>>>

καθυστερήσεις στην έγκριση κονδυλίων που αφορούν την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ουσιαστική αναστολή πληρωμών, ακόμα και κονδυλίων που έχουν προϋπολογιστεί. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ΤΑ, αλλά σε όλους τους τομείς. Από το ΑΠΘ ανακοινώθηκε –σημειωτέον ότι ο πρύτανης δεν προέρχεται ούτε υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ- ότι έχει ανασταλεί η μετεξέλιξη των μελών ΔΕΠ και ότι υπάρχει αναστολή πληρωμών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί τη δημόσια Παιδεία, χωρίς όμως να προτείνει κάτι άλλο», σημείωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Δ. Βαρτζόπουλος.

«Υπάρχει μείζον ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία, λόγω της επικινδυνότητας του ιού του Δυτικού Νείλου. Το υπουργείο Υγείας καθυστερεί αδικαιολόγητα την έγκριση κονδυλίων. Αν έχουμε θύματα θα ζητήσουμε ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», επισήμανε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ως γιατρός κι ο ίδιος, κάλεσε τους γιατρούς να συμμετέχουν στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη της διοίκησης στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του στη νεολαία της Θεσσαλονίκης η οποία ανέδειξε και πάλι πρώτη δύναμη τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.