Για σήμερα Τετάρτη 4 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Αναχωρεί σήμερα για τη Μολδαβία ο πρόεδρος της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας. Ο Π. Ευθυμίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας, Marian Lupu, με τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Vlad Plahotniuc, και με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Μολδαβίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής των αρχών της Υπερδνειστερίας, Igor Smirnov, καθώς και με τον πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου, Anatol Kaminski. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ευθυμίου θα επισκεφθεί τα γραφεία της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κισινάου, ενώ θα έχει συνάντηση εργασίας με τους Πρέσβεις των χωρών του ΟΑΣΕ στη Μολδαβία (Αμερικής, Αγγλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Λιθουανίας), καθώς και με τον πρέσβη της Ε.Ε. στη Μολδαβία και με τον πρέσβη του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Μολδαβία. Τέλος, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας στη Συνέλευση του ΟΑΣΕ.

* Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Traian Basescu. Επίσης ο κ. Πετσάλνικος συμμετείχε στη διάσκεψη των προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όπου μίλησε για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και το ρόλο των Εθνικών Κοινοβουλίων.

* Ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτικού διαλόγου με θέμα την πολιτική συγκυρία διοργανώνει έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, το ΠΑΣΟΚ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κινήματος, στους Δήμους Πειραιά, Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Μεταμόρφωσης, Ιλίου, Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης, Γλυφάδας, Περιστερίου, Καισαριανής και Ταύρου- Μοσχάτου. Με βάση το πρόγραμμα, σήμερα, Τετάρτη, στο Χαϊδάρι θα μιλήσει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην Ηλιούπολη ο Γιώργος Κουτρουμάνης και στη Μεταμόρφωση ο Γιώργος Πεταλωτής.

* Στις 9 π.μ. στη Ρουμανία, συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου, με τον πρόεδρο της Γερουσίας, Mircea Geona.

* Στις 11:30 π.μ. στη Ρουμανία, συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου, με τον πατριάρχη Daniel.

* Στις 9:30 π.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ρίζα Τότα, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre (αίθουσα Ballroom) η κλειστή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι αναβάλλεταιστα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Αλιμος) συνέντευξη Τύπου του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο συμμετοχής της PepsiCo-Ηβη & Τasty Foods στην πρωτοβουλία του Οργανισμού για στοχευμένες εκπτώσεις σε εγγεγραμμένους ανέργους. H συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 12 μ.μ.

* Στη 1:25 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την προσωπική απεσταλμένη του προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, Geun Hye Park.

* Στις 2 μ.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

* Στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον μεγάλο ηθοποιό, Θανάση Βέγγο, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών.

* Στις 3 μ.μ. στη Ρουμανία, συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου, με την πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Roberta Anastase.

* Στις 5:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την προσωπική απεσταλμένη του προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Geun Hye Park.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου (Κύπρου 1), ειδική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα: «Ισολογισμός - απογραφή έναρξης νέου καλλικρατικού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου». Εισηγητής: Π. Νούλας-αντιδήμαρχος.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης, Θησείο), ημερίδα με θέμα: "Αύξηση της εγκληματικότητας- ασφάλεια του πολίτη", διοργανώνουν το "Forum για την Ελλάδα" και η Δημοκρατική Συμμαχία. Στην ημερίδα θα μιλήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η κοινωνιολόγος και επιστημονική συνεργάτης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Αθηνά Βακαλοπούλου, ο διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και μέλος της ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ. Κυριάκος Ρερρές και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης.

* Στις 7 μ.μ. η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου (Κύπρου 1) με συνολικά 24 θέματα στην ημερησία διάταξη. Πρώτο θέμα η εκτροπή του Αχελώου. Εισηγητής-Π. Κατσούλης, δήμαρχος.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η 19η τακτική γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Επίσημος ομιλητής, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 19η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.