Για σήμερα Δευτέρα 9 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Ημέρα της Ευρώπης η σημερινή και ο εορτασμός της ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

* 9-10 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πουλιών.

* Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για την 4η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

* Ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτικού διαλόγου με θέμα την πολιτική συγκυρία διοργανώνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στο Ιλιον, την Κηφισιά και την Αγία Παρασκευή με ομιλητές τον Χρήστο Πρωτόπαπα, την Αννα Διαμαντοπούλου και την Λούκα Κατσέλη αντιστοίχως. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κινήματος.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις εκφράζει η ΑΔΕΔΥ

* Στις 10 π.μ. στην Αποθήκη Δ' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την αδειοδότηση του Ηρακλή.

* Στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δοξολογία για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, Ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), (Καρόλου 24, Πλατεία Καραϊσκάκη), κοινή συνέντευξη Τύπυ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ (ΠΑΣΥΒΝ) με θέμα: «Απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των ωρών εργασίας από τριάντα (30,00) σε σαράντα (40,00) στο παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών. Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων."

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη, με αφορμή την έκδοση του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος "Μια Ζωή σαν Ring" του Περιστεριώτη Ολυμπιονίκη πυγμάχου, Γιώργου Στεφανόπουλου.

* Στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄Σώμα Στρατού), χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμου, δοξολογία για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 11:30 π.μ. στον χώρο του Ηρώου του Γ΄Σώματος Στρατού ομιλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και κατάθεση στεφάνων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Αλιμος) συνέντευξη Τύπου του ΟΑΕΔ με τη συμμετοχή εταιρειών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του οργανισμού για στοχευμένες εκπτώσεις σε εγγεγραμμένους ανέργους.

* Στις 4:30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενημερωτική εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ΠΣΕ με θέμα: «2011 Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για εξωστρέφεια. Κεντρικός ομιλής, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει Ανοικτό Help Desk για ενδιαφερόμενους επενδυτές του Προγράμματος "Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα", του επενδυτικού νόμου και του ΕΤΕΑΝ, καθώς και πάνελ Δικτύωσης με Παρόχους-Προμηθευτές Επιλέξιμων Προϊόντων και Υπηρεσιών.

* Στις 7 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εθνικής Αμυνας του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Δημόσιες Συμβάσεις Εργων, Υπηρεσιών και Προμηθειών στους τομείς της Αμυνας και της Ασφάλειας-Εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ-Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας».

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο συνέδριο της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς».

* Στις 8 μ.μ έως τις 10 μ.μ. στο «Βρυσάκι» Χώρο Τέχνης και Δράσης (οδός Βρυσακίου 17, Πλάκα) το δεύτερο Open Day του Athens Fringe Festival 2011, που διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση.