Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε.» κατά της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ΕΠΗΕΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤ-Θ, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις, στο συγκρότημα «Αγγελιοφόρος». Όμως   η απεργία κρίθηκε παράνομη όσον αφορά την ΕΣΗΕΜΘ για …>>>

τυπικούς λόγους.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο θεώρησε για την ΕΣΗΕΜΘ, ότι λόγω της μεταφοράς της πρωτομαγιάτικης αργίας την Παρασκευή δεν τηρήθηκε ο εύλογος χρόνος προειδοποίησης. Υιοθέτησε ωστόσο τα επιχειρήματα και των τεσσάρων ενώσεων ως προς την ουσία της διαφοράς.

Η εργοδοσία υποστηρίζει ότι οι ζημιές στην επιχείρηση είναι δυσβάστακτες: Το πρώτο τρίμηνο αναλογικά ξεπέρασαν το όριο (2,5 εκ. ευρώ ετησίως, προ αποσβέσεων). Το δικαστήριο θεώρησε μη επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία για τις οικονομικές ζημίες, που επικαλέστηκε η εργοδοσία, προκειμένου να προβεί σε λύση των συμβάσεων κι έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις δύο συντακτών στο free press «Διαδρομές», λόγω αναστολής έκδοσης του, καθώς αποδείχθηκε ότι απασχολούνταν και σε άλλα έντυπα του ομίλου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι είχε προχωρήσει σε μείωση των μισθών κατά 12,5% – στην οποία είχαν αντιταχθεί επτά δημοσιογράφοι, που, πλέον, εργάζονται… εκ περιτροπής.

Η απεργία έληξε στις εννιά το πρωί(δεν είχε εκδοθεί, ακόμη, η απόφαση του δικαστηρίου).