psomiadis_01

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει καθαρογραφεί η απόφαση του εφετείου που επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος και θα αποσταλεί στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο.

Ο κ. Σώκος θα λάβει την απόφαση για το αν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τεθεί σε αργία ο οποίος και δηλώνει πως θα εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος ενώ έχει ήδη λάβει τις ερμηνείες από τους νομικούς του συνεργάτες. Πρόσφατα πάντως έθεσε σε αργία τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κάτι που πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν και ως ένδειξη της στάσης του και στην υπόθεση του κ.Ψωμιάδη.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πάντως φαίνεται πως ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία» στη συνεδρίαση της Πέμπτης της ομάδας του στο περιφερειακό συμβούλιο δήλωσε στους περιφερειακούς συμβούλους πως τα καθήκοντα περιφερειάρχη θα αναλάβει από εδώ και πέρα ο Διονύσης Ψωμιάδης και ζήτησε από όλους να τον στηρίξουν.

Πάντως φρόντισε να στείλει το μήνυμα πως αν έρθει η στιγμή της διαδοχής, αν κριθεί έκπτωτος, θα ήθελε ως διάδοχό του τον αδερφό του Διονύση.