Πάρκο με πλατάνια θέλουν οι οικολόγοι στο “Παύλου Μελά”

stratopedo_pavlou_mela_02Αντιτίθενται “σε οποιεσδήποτε «εκπτώσεις» από την προοπτική της πλήρους μετατροπής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο”, οι Οικολόγοι Πράσινοι!

 

Αφορμή για να δηλώσουν τη θέση τους στάθηκε η συνάντηση φορέων, συλλόγων, σωματείων και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 20.00, στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρ. Τσακίρης”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαφωνούν “με τις πρακτικές του νυν Δημάρχου Παύλου Μελά που ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για την «καλύτερη αξιοποίηση» του χώρου, εννοώντας εμπορευματικές και οικοδομικές χρήσεις”.

Δηλώνουν ότι “η τύχη του συγκεκριμένου χώρου είναι ζήτημα όλης της πόλης και λόγω της εξόφθαλμης έλλειψης πράσινων χώρων, θα πρέπει να αποδοθεί εξολοκλήρου στη διαμόρφωση μιας πυκνής δασικής ενότητας, κατά τα οικολογικά και ιστορικά δεδομένα της περιοχής (μικτό δάσος βελανιδιάς και υδροχαρών, όπως πλατάνια)”. Δέχονται, πάντως, να εξαιρεθούν “μόνον κάποια από τα ιστορικά κτίσματα του πρώην στρατοπέδου, τα οποία θα μπορούσαν να αναστηλωθούν και να αποδοθούν σε χρήσεις πολιτιστικές, κοινωνικές (π.χ. δημοτικό ιατρείο) και αθλητικές”.

Τέλος, δηλώνουν ότι θα συμπαρασταθούν “σε όλους τους τοπικούς φορείς που αντιτίθενται στην αλλοίωση των προοπτικών για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο”.

Σχόλια