psomiadis_01

«Είναι επιτακτική ανάγκη, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και διαύγεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο να εφαρμοστεί από τώρα και όχι μόνο στο μέλλον, με το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων».

 

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, με αποκλειστικό θέμα την υπόθεση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή.

«Στηρίζουμε τον αγώνα του Ηρακλή, όπως κάναμε πάντα, και όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας», είπε ο κ. Ψωμιάδης, κάνοντας λόγο για «υποβιβασμό της αξιοπιστίας ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος».

«Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε τον Γιώργο Δώνη και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τον τελικό, για τις οποίες είπα αμέσως ότι συμφωνώ» δήλωσε από του βήματος.

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για «παρασκηνιακό μηχανισμό του αθηνοκεντρικού κατεστημένου ο οποίος εμφανέστατα και προκλητικά είχε “επικηρύξει” τον ιστορικό Ηρακλή», για «ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια βουλιάζει στην αναξιοπιστία» και για «ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από δικαιοσύνη, όχι από εξιλαστήρια θύματα».

Επίσης, αναφέρθηκε στις ευθύνες της Πολιτείας, χαρακτήρισε «πολιτικό» το θέμα του Ηρακλή, κι είπε ότι πρέπει να υπάρξει πραγματική βούληση, να αδειάσει ο χώρος “από τους παρείσακτους λεφτάδες” και να αναλάβουν “οι πραγματικοί εργάτες του ποδοσφαίρου”.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θ. Ρομπόπουλος, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, ο Αν. Κουράκης με τη διπλή ιδιότητα του βουλευτή και του περιφερειακού συμβούλου, η Ε. Αμανατίδου - Πασχαλίδου, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγια, ο Πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Κ. Γωγάκος, ο Πρόεδρος των Βετεράνων του Ηρακλή Κ. Αϊδινίου, εκπρόσωπος των συνδέσμων του Ηρακλή Στ. Σωτηρόπουλος, ο τ. βουλευτής και υπουργός Γ. Ορφανός, ο τ. ευρωβουλευτής Κ. Δρούτσας, ο αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Αλέξανδρος Σημιτόπουλος, καθώς και πολλοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων οι Χατζηπαναγής, Παπαϊωάννου (που είναι και περιφερειακός σύμβουλος), Χασεκίδης, Ατματζίδης, Τσαλουχίδης, Ζίφκας, Αδάμου, Βασιλειάδης, Φιλιππιάδης, Βουγιούκας, Φυτίλης, Ελευθερόπουλος.

«Η υπόθεση του Ηρακλή φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια τον σκοτεινό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα δεν πρέπει να υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανοί ή Ηρακλειδείς. Υπάρχουν Θεσσαλονικείς», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας. «Δεν ζητάμε να μην εφαρμόζονται οι νόμοι στη χώρα. Ζητάμε να εφαρμόζονται για όλους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε πως θα δηλώσει, αύριο,  παρών στη μεγάλη συγκέντρωση των Ηρακλειδέων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησε η συνεδρίαση της ΕΠΟ στις 3/6 να γίνει στη Θεσσαλονίκη.