alco_20110528_01

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει αύριο, το Πρώτο Θέμα. >>>

 

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.