Τραγική είναι η κατάσταση στον τομέα της οικοδομής, στη Θεσσαλονίκη, με το γενικό ποσοστό της ανεργίας να ακουμπάει πλέον το 26%.

 

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, κατά τη διάρκεια του μήνύματός του στην κεντρική συγκέντρωση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πρόσθεσε πως, καθημερινά αυξάνονται οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν ελαστικές μορφές εργασίας. Όπως είπε, μπορεί επισήμως η ανεργία να πλησιάζει το 20%, ωστόσο, υπάρχουν τομείς όπως η οικοδομή στην οποία η ανεργία αγγίζει το 70%! Επίσης υπολόγισε τη μερική απασχόληση στο 56%!

Και να σκεφθεί κανείς ότι, τουλάχιστον στη Βόρειο Ελλάδα, ο τομέας της οικοδομής πριν έναν χρόνο χαρακτηριζόταν ως “η ατμομηχανή της ανάπτυξης”…

Το σημερινό συλλαλητήριο των εργαζομένων, των ανέργων, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών, που έπεσαν θύματα στα γεγονότα του Μάη του 1936.