vyzantino_mouseio_thessalonikis_01

Τα παιδιά της πόλης προσκαλούνται, από το δήμο Θεσσαλονίκης, σε μία πρωτότυπη δράση πολιτισμού. Πρόκειται για μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν παιδιά ηλικίας από …>>>

6 έως 12 ετών, τα οποία θα διανυκτερεύσουν σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Θεσσαλονίκης

Στη διάρκεια της παραμονής τους και μέχρι την ώρα του ύπνου οι μικροί δημότες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές δράσεις στους χώρους του μουσείου.

Αφού μάθουν διάφορα από τις μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι ρόλων «Το χαμένο χρυσόβουλο», στις τρεις πρώτες αίθουσες του Μουσείου από τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft, θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν στη διαδραστική δραματοποίηση του παραμυθιού «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» από το Θέατρο «Δρομολόγιο» και θα μάθουν πώς δένονται τα βιβλία, από τις βιβλιοδέτριες Κυριακή Κόντη και Αλέκα Κούκη .

Θα συμμετάσχουν 40 παιδιά που θα είναι ανάμεσα στα λίγα τυχερά που θα περάσουν μια νύχτα στο Μουσείο!

Στα παιδιά θα προσφερθούν βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Τη βοήθεια και την υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα παρέχουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τις Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στο μουσείο για την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7 μμ και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα« sleepover» στο μουσείο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2310277641, 2310286780,2310280328 (ώρες:08.00-15.00) Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, κάμερα, ζεστά άνετα ρούχα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του παιδιού τους στην πολιτιστική δράση.