ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011_πολιτικήΤο φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ επιστρέφει και φέτος στην πόλη της Θεσσαλονίκης με 3 πλούσιες ημέρες μουσικής, θεάτρου, κινηματογραφικών προβολών, εκθέσεων φωτογραφίας- κόμικς- εικαστικών και …>>>

κοινωνικών, πολιτικών συζητήσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες επιδιώκουν, να αναδείξουν την διαφορετική πολιτική, κινηματική και πολιτιστική πρόταση της ανεξάρτητης, επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στο επίκεντρο της κρίσης και της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία από κυβέρνηση– ΕΕ– ΔΝΤ– κεφάλαιο.

Στις 3, 4 και 5 του Ιούνη στο 4ο Πάρκο Παραλίας κόντρα στο ρεύμα του νεοσυντηρητισμού που και στην πόλη μας  χρόνια τώρα γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ πετυχαίνουν και φέτος να διαθέτουν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους και άνεργους, τους μετανάστες και κάθε εργαζόμενο που αναζητά μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση. Όλα αυτά με είσοδο οικονομικής ενίσχυσης 6 € (13€ και για τις 3 μέρες), παρόλο που κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο για ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ σαν το δικό μας, που ως γνωστό δεν στηρίζεται ούτε σε πολιτικές – κομματικές, ούτε σε επιχειρηματικές χορηγίες και χρηματοδοτήσεις.

1η ημέρα: 3/6

Το φετινό τριήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Στην 1η  από τις 2 σκηνές, στις 21.30 θα εμφανιστούν οι Bandista, οι Mode Plagal και οι Υannies. Οι  Bandista από την Κωνσταντινούπολη, είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της Τουρκίας. Μουσικά κινούνται στο χώρο του folk rock και της world με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές. Οι Mode Plagal συνδυάζουν τους ήχους της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με στοιχεία της jazz και του funk, ενώ οι Yannies μας υπόσχονται μια interactive παράσταση με εμπνευσμένες διασκευές και όχι μόνο. Στην 2η σκηνή θα εμφανιστούν οι Δάρνακες με τη gypsy balkan post punk μουσική τους, μαθητικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.     

2η ημέρα: 4/6 

Το Σάββατο 4 Ιούνη στις 21:30 στην 1η σκηνή θα εμφανιστούν οι Rodney P και Skitz από τη Μεγάλη Βρετανία μαζί με τους δικούς μας Active Member σε μια κορυφαία hip hop συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσουν οι Rebel Diaz από τη Νέα Υόρκη με τη διασκευή του κλασικού Which side are you on? Στη 2η σκηνή θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Μεράντζας, ο εμβληματικός ερμηνευτής της μεταπολίτευσης σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, με τον Χρήστο Μαστέλλο, τον ‘πρίγκηπα’ του αμανέ της Θεσσαλονίκης.

3η ημέρα: 5/6 

Την Τρίτη μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 5 Ιούνη,  στις 21.30 στην 1η σκηνή θα εμφανιστούν οι Brown Cashlay και θα ακολουθήσουν οι Χαϊνηδες οι οποίοι έχουν τιμήσει όσο λίγοι την Ελληνική μουσική δημιουργία και βρίσκονται σε μια άκρως δημιουργική περίοδο. Στην 2η σκηνή στις 21:00 η θεατρική ομάδα του εμπορικού συλλόγου Πυλαίας ‘Οι παραβάτες της σκηνής’ θα μας παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Θείος Πάπαρος» του Αουγκούστο Μποάλ.

-Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ «ανοίγουν τις πύλες τους» και ξεκινούν να λειτουργούν από τις 17:30 μ.μ. και μετά και για τις τρείς μέρες του φεστιβάλ.

-Οι τρείς κεντρικές πολιτικές συζητήσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν και τις τρείς μέρες στις 18:30. Η εκδήλωση με τίτλο «Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον, Έρευνα: Όλα για το Κεφάλαιο. Η πάλη για την κοινωνικοποίηση των αγαθών» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/6. Η εκδήλωση με τίτλο «Απο την Τυνησία στο Ουισκόνσιν και τη Μαδρίτη: Οι εξεγέρσεις της κρίσης δείχνουν το δρόμο για την ανατροπή» το Σάββατο 4/6. Η εκδήλωση με τίτλο «Διεθνιστική έξοδος απο την Ε.Ε.: Απάντηση στις ανάγκες μας και βήμα για την επαναστατική προοπτική της κοινωνίας» την Κυριακή 5/6

-Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στον χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, κόμικ, φωτογραφίας, ταβέρνα, μπαρ και παιδότοπος.

-Η προπώληση των εισητηρίων γίνεται στο Στέκι πίσω απο τη Θεολογική του Α.Π.Θ. μετά τις 12:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.