Με ένα γκολ οφσάιντ ο Παναθηναϊκός ίδρωσε να κερδίσει έναν ΠΑΟΚ που στήθηκε πίσω, έβαλε το πούλμαν της αποστολής μπροστά στην εστία και… περίμενε. Κι όμως, μπορούσε να κερδίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό. Πάντως, η υπόθεση Champions League δεν έχει τελειώσει κι ο Δικέφαλος ελπίζει… >>>

Μπορεί στην περίπτωση του γκολ ο Κάκος να παρασύρθηκε από τον επόπτη του, όμως, στα υπόλοιπα 89 λεπτά έπαιξε έτσι που δεν μπορεί να ΄χει παράπονο ο ΠΑΟΚ. Και το πέναλτι στο υποτιθέμενο χέρι του Τσιρίλο πήρε πίσω (και σωστά έκανε, αφού η μπάλα, όπως είδαμε στο ριπλέι, κυλάει πάνω στο σώμα του Ιταλού) και το πέναλτι στο χέρι του Τσουκαλά στο τείχος, σε φάουλ που ακολούθησε.
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Χάβος φοβήθηκε το παιχνίδι και τράβηξε πίσω την ομάδα του. Κι όμως, όποτε βγήκε στην επίθεση ο Δικέφαλος, έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ήταν άστοχος και στις αλλαγές του. Έβγαλε το Σαλπιγγίδη που, ως εκείνη τη στιγμή έπαιζε επίθεση, κέντρο και άμυνα κι έβαλε –σωστά- τον Ελ Ζαρ.
Τώρα ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού Βόλου (κάτι που… βολεύει και τη Θεσσαλική ομάδα) και ισοπαλία στο ντέρμπι.
Η βαθμολογία (5η αγωνιστική)
1. Παναθηναϊκός 10 βαθ.
2. ΠΑΟΚ 9 βαθ.
3. ΑΕΚ 7 βαθ.
4. Ολυμπιακός Βόλου 6 βαθ.
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου) - Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Σιμάο / Κοντρέρας
Κόκκινες: - / -
Γκολ: 74' Ζιλμπέρτο Σίλβα / -
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης.
Είπαν:
Ο Μάκης Χάβος είπε για ένα “κενό διάστημα στο 55-65” και στάθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας πως “τα Play Off δεν τέλειωσαν απόψε”. Αντέδρασε όταν του είπαν πως κατέβηκε για να πάρει την ισοπαλία: “Με τέσσερις φουλ επιθετικογενείς παίκτες πας για το ‘Χ’”; Προφανώς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε να το πιστέψει κι ο ίδιος.