Διαλευκάνθηκε τελικά η υπόθεση με το email που θέλει τη χώρα μας να αναδιαρθρώνει το χρέος και ουσιαστικά να πτωχεύει ανήμερα του Πάσχα. Την αρχική αγανάκτηση και αναστάτωση του υπουργείου Οικονομικών διαδέχθηκε ο συναγερμός στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα σε ελάχιστες ώρες ανακαλύφθηκε ο υπαίτιος συντάκτης του επίμαχου email.



Πρόκειται για έναν υπάλληλο επενδυτικής εταιρίας θυγατρικής του τραπεζικού ομίλου αμερικάνικων συμφερόντων City Group με έδρα το Λονδίνο. Από την αστυνομική έρευνα ανακαλύφθηκε ο υπολογιστής από τον οποίο στάλθηκε το μήνυμα που βρίσκεται στο γραφείο του εν λόγω ατόμου και τα στοιχεία του ατόμου.

Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, καθόσον το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.
Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε άγνοια για τις κινήσεις του υπάλληλου της ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Η Προκαταρκτική Έρευνα συνεχίζεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!

Οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το επίμαχο email δεν είναι απλά μια φάρσα του υπαλλήλου της τράπεζας. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων στον οικονομικό χώρο, αποτελεί για κάποιους «κακούς» χρηματιστές, ευκαιρία να αγοράσουν φθηνά μετοχές που θα πουληθούν άρον αρον από αδαής μικροεπενδυτές, όπως ηλικιωμένοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ούτε την απαραίτητη ψυχραιμία.

Έτσι λοιπόν οι επιτήδειοι χρηματιστές περιμένουν ότι έστω ένα μικρό ποσοστό αυτών των επενδυτών θα πουλήσει, εκείνοι θα αγοράσουν φθηνά και στη συνέχεια, όταν αποδειχθεί ότι η είδηση είναι ψέμα και οι μετοχές θα ξαναπάρουν τον ανήφορο εκείνοι θα πουλήσουν ακριβά.