laiki_agora_01Έως το καλοκαίρι οι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, καθώς θα δημιουργηθεί η πρώτη Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων. Να σημειωθεί ότι βιολογική αγορά λειτουργεί σε άλλους δήμους, όπως ο …>>>

δήμος Θερμαϊκού, εδώ και χρόνια.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρότι έχει λάβει στο παρελθόν δυο ομόφωνες αποφάσεις για τη δημιουργία υπαίθριας βιολογικής αγοράς (το 2003 και το 2007), ουδέποτε τις εκτέλεσε. Ως περιοχή λειτουργίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου, είχε επιλεγεί η Νέα Ελβετία. Οικολόγοι και βιοκαλλιεργητές πρόκριναν ως καταλληλότερη λύση τη χωροθέτηση στην περιοχή Μαρτίου - Καρακάση.
Σήμερα λειτουργούν πέντε βιολογικές λαϊκές αγορές στους γύρω Δήμους. Οι δύο στην Καλαμαριά, κάθε Τετάρτη στον Αγιο Παντελεήμονα και κάθε Σάββατο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Κάθε Παρασκευή η αγορά είναι στον Εύοσμο, κάθε Πέμπτη στη Νεάπολη και κάθε Τρίτη στην Περαία. Οι τιμές των προϊόντων είναι μέχρι 30% ακριβότερες από τις συμβατικές λαϊκές, αλλά ο καταναλωτής πληρώνει ασφάλεια και ποιότητα, ενώ δε λείπουν και είδη με φθηνότερη τιμή.