Δύο νεκροί, τρεις βαριά τραυματίες και τρεις ελαφρά είναι ο τραγικός απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών φέτος το Πάσχα.


Νεκροί είναι τα δύο άτομα στη Ρόδο και βαριά τραυματίες το 7χρονο αγοράκι που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πρόσωπο την ώρα της Ανάστασης στη Χαλκίδα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ένας άνδρας από την Κάλυμνο που του κόπηκε το ένα χέρι και ένας ακόμα από την Αγία Τριάδα Μεσσηνίας όπου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έκρηξη σε αποθήκη κατά την κατασκευή βεγγαλικών. Στην ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις που είναι ελαφρά. Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαμε τρεις νεκρούς, οκτώ βαριά τραυματίες και δύο ελαφρά.
Το διάστημα από 24 Μαρτίου μέχρι 24 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) έγιναν από την αστυνομία 12.050 έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα κλπ και διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις για παράνομη κατοχή πυροτεχνημάτων σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Συνολικά κατασχέθηκαν 387.197 κροτίδες, 484.740 βεγγαλικά, 1.801 φωτοβολίδες , 1300 καψύλλια, 688 αυτοσχέδια βαρελότα και 63 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων και ρουκετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ