mpoutaris_mpousan_20110428_01Τεχνογνωσία ζήτησε από το Μπουσάν, ο Γιάννης Μπουτάρης. Και πρόσφερε πολιτισμό. Στην τελετή υποδοχής του δημάρχου του Μπουσάν της Ν. Κορέας κ. Νάμσικ Χo και της επίσημης αντιπροσωπείας του δεύτερου μεγαλύτερου μητροπολιτικού Δήμου της ασιατικής χώρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε:

 

“Επιζητούμε τη συνεργασία. Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία σας, προσφέρουμε τις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές υποδομές της πόλης μας για κοινές δραστηριότητες”, τόνιζε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε στο νέο Δημαρχείο σήμερα (Πέμπτη 28 Απριλίου 2011) την αποστολή από το Μπουσάν, στο πλαίσιο της επετείου ενός έτους από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την αισιοδοξία πως η αδελφοποίηση θα σταθεί η αφορμή για στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για ανταλλαγή βέλτιστων εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, διαχείρισης των απορριμμάτων, αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, αλλά και σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων και των δύο χωρών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την υποστήριξη του Δημάρχου Μπουσάν στην διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 και επισήμανε πως στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η Θεσσαλονίκη να καταστεί αγαπημένος τουριστικός προορισμός ακόμη και για τη μακρινή Ν. Κορέα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μπουσάν, κ. Χο, σημείωσε πως η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα αξιοποιηθεί εποικοδομητικά ώστε η κάθε πλευρά να ωφεληθεί από την εμπειρία της άλλης, δεδομένων και των κοινών στοιχείων που ενώνουν τις δύο πόλεις, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το λιμάνι τους, ενώ παρατήρησε πως η κοινωνική πολιτική και η διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη είναι θέματα που απασχολούν και το Μπουσάν.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης με θέμα το Μπουσάν στο φουαγιέ του Δημαρχείου παρόντες ήταν βετεράνοι του πολέμου της Κορέας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο π. Κωνσταντίνος, τελευταίος επιζήσας ιερέας του εκστρατευτικού σώματος Κορέας, καλώντας τους δύο δημάρχους να αξιοποιήσουν τους βετεράνους του πολέμου της Κορέας ως «συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δυο πατρίδες».

Η Μητροπολιτική Χορωδία Μπουσάν έδωσε ένα δείγμα της δουλειάς της προκαλώντας τα ηχηρά χειροκροτήματα των παριστάμενων, λίγες ώρες πριν την απογευματινή συναυλία (19:30) σε συνεργασία με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.