4kedrikoΑνθίζει από την Παρασκευή 8 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου ο χώρος του στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος». Ο λόγος; Εκεί θα φιλοξενηθεί η φετινή «ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ» του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως πάντοτε στο διάστημα που λειτουργεί η Ανθοέκθεση, θα συναντηθούν και πάλι σε μια πολύχρωμη, δημιουργική, γόνιμη, καλλιτεχνική, αισθητική και πολιτιστική συνύπαρξη ανθοκόμοι, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, φυτά, δένδρα, λουλούδια και ασφαλώς το πλήθος των επισκεπτών και θεατών.

Μέσα στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και ζωή, η πολύπλευρη και πολυποίκιλη ομορφιά της Ανθοέκθεσης 2011, θα αποτελέσει για όλους πηγή χαράς και ξεκούρασης καθώς και γεύση πολιτιστικής αναψυχής.

Επιπρόσθετα θα φέρει τους πολίτες και πάλι κοντά στον πανέμορφο κόσμο των φυτών και των λουλουδιών που τα αρώματα και τα χρώματα τους θα αποτελέσουν μια ευχάριστη διέξοδο από την καθημερινότητα. Είσοδος Ελεύθερη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

-Παρασκευή 8/4

Έναρξη Ανθοέκθεσης (Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις λόγω ακάθιστου ύμνου)

-Σάββατο 9/4 στις 19.00

Εγκαίνια Ανθοέκθεσης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαρία Αποστολίδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Κυριάκος Αβραμίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Θα ακολουθήσουν: μοντέρνος χορός από τα τμήματα του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης (υπεύθυνη Τίτι Κορδέλ) και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των Α΄& Β΄ΚΑΠΗ (υπεύθυνη: Δώρα Καψάλη).

-Κυριακή 10/4 στις 18.00

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Π.Γρηγορίου Ε΄12).

Και στις 19 .30 Αφιέρωμα στον Πόντο – Ποντιακό Φεστιβάλ (Συνδιοργάνωση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού με τους Συλλόγους: Αμπελοκήπων «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ», Ποντίων Μενεμένης «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Ποντιακό Πολιτιστικό σύλλογο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Αγ. Νεκταρίου.

-Δευτέρα 11/4 στις 19.30

Α. Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων και το τμήμα μοντέρνου χορού από τον Πολιτιστικό Αθλητικό σύλλογο Αμπελοκήπων «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ».

Β. Χορευτικά από τον Πολιτιστικό Αθλητικό σύλλογο προσωπικού Δ.Ε.Η. με τη συμμετοχή της κομπανίας προσωπικού Δ.Ε.Η.

-Τρίτη 12/4 στις 20.30

Λαϊκορεμπέτικο μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΝΟΤΕΣ»

-Τετάρτη 13/4 στις 19.30

Α. Παιδικά χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Αμπελοκήπων, με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα (Χοροδιδάσκαλος Πανέλα Βούλα).

Β. Χοροί απ’ όλη την Ελλάδα από τον μουσικογυμναστικό σύλλογο Σιδηροδρομικών «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ».

-Πέμπτη14/4 στις 19.30

Α. Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης.

Β. Παραδοσιακοί χοροί από το Α΄ΚΑΠΗ Μενεμένης (Χοροδιδάσκαλος Κουκλίδης Άνθιμος).

Γ. Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων Δενδροποτάμου και Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης (Χοροδιδάσκαλος Βλαχοθόδωρος Κωνσταντίνος).

-Παρασκευή 15/4 στις 19.30

Α. Παρουσίαση χορευτικών τμημάτων της ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Χοροδιδάσκαλος Γκιμπιρίτης Γιάννης)

Β. Χορευτικά τμήματα εφηβικό – νεανικό – παιδικό – ενηλίκων και χορωδία ενηλίκων, της ΕΝΟΡΙΑΣ του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης (Χοροδιδάσκαλος Μπαδένη Μαρία).

-Σάββατο 16/4 στις 19.30

Α. Χορωδία ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, Χορωδία Α΄& Β΄ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, Χορωδία Α΄ΚΑΠΗ Μενεμένης, Χορωδία δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Υπεύθυνοι Ιγνατιάδου Νατάσα – Καρακάσης Γιώργος)

Β. Παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο «ΜΑΝΔΡΑΚΙΩΤΩΝ»Θεσσαλονίκης

(Χοροδιδάσκαλοι Πίκουλα Ιωάννα – Πίκουλα Βαρβάρα)

-Κυριακή 17/4 στις 20.00

Μουσικοχορευτικό πέρασμα από τα νησιά, Θράκη, Πόντο και Μικρά Ασία, από τα τμήματα: εφηβικό, ενηλίκων και επίλεκτο του Πνευματικού Κέντρου δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακή ορχήστρα.