Απίστευτα πράγματα γίνονται στο ΟΑΚΑ και ακόμη πιο απίστευτα ακούμε από τους δύο περιγραφείς του τελικού κυπέλλου που μεταδίδει το κρατικό κανάλι!

 

Αφού έδωσαν… συμβουλή στον διαιτητή Κάκο να μην κρατήσει όλη την καθυστέρηση, επειδή οι φίλαθλοι είχαν φθάσει στη γραμμή του άουτ, “είδαν” τον Σαρπιέντο (παίκτη του Ατρόμητου) να… ορμά στους φιλάθλους της ΑΕΚ, που είχαν καταλύσει κάθε αρχή και καταστρατηγήσει κάθε κανονισμό κι έκαναν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν την απονομή του κυπέλλου(το… άλλαξαν μετά τις διαφημίσεις, προφανώς μετά από σχετικές συμβουλές)!

Η αλήθεια, βέβαια, ήταν άλλη: Καμία 20αριά “φίλαθλοι” της ΑΕΚ είχαν κινηθεί κατά των συγγενών (γυναικών και παιδιών) των παικτών του Ατρομήτου, που βρίσκονταν σε μία γωνία της εξέδρας των επισήμων κι οι ποδοσφαιριστές έσπευσαν να τους προστατέψουν. Αντάλλαξαν γροθιές και, σ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο η αστυνομία, όσο και η ΕΡΤ, πετούσαν αετό! Οι μεν δεν πλησίαζαν τα επεισόδια κι άφηναν τους παίκτες του Ατρόμητου να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, οι δε μας έδειχναν ένα γενικό πλάνο ΟΛΟΥ του γηπέδου και τα στατιστικά του αγώνα!

Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι ψύχραιμοι οπαδοί της ΑΕΚ και απομάκρυναν τους νταήδες από εκεί και οι φασαρίες τελείωσαν. Μετά εμφανίστηκαν και τα ΜΑΤ.

Για άλλη μία χρονιά ο τελικός του κυπέλλου ήταν, από πλευράς οργάνωσης, μια γελοιότητα, ένα σύγχρονο θέατρο σκιών, με την αστυνομία να αποδεικνύει πως δεν μπορεί να ελέγξει αγώνα στον οποίο υπάρχουν οπαδοί δύο ομάδων και τις ομάδες να δείχνουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις στρατιές των οπαδών τους…

Επί πολλά λεπτά κανείς δε γνώριζε αν το παιχνίδι είχε λήξει (ο τέταρτος είχε δείξει καθυστερήσεις 9 λεπτών και είχαν παιχθεί μόλις τα 2), ο Πιλάβιος περίμενε κάποιον μπροστά από το κύπελλο να κάνει απονομή, φίλαθλοι της ΑΕΚ έσχιζαν τα δίχτυα και… άνοιγαν τα σπρινγκλς, άλλοι, με κίτρινες φανέλες, έκοβαν τα καλώδια της τηλεόρασης, οι παίκτες του Ατρομήτου ήθελαν να παίξουν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, ο διαιτητής είπε στους οργανωτές… “περιμένουμε” και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών εκτός κι εντός γηπέδου –αλλά οι περιγραφείς της κρατικής ΕΡΤ δεν γνώριζαν τι έγινε και, μαζί με άλλους δύο ρεπόρτερ, υπέθεταν τι μπορεί να είχε συμβεί…

Την ίδια ώρα, γονείς απομάκρυναν τα παιδιά τους, τα οποία, με κίτρινες και γαλανόλευκες φανέλες, κάλυπταν τα πρόσωπά τους και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί!

Όχι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα πράγματα ήταν καλύτερα… Με το που έβαλε γκολ ο Λυμπερόπουλος το ΟΑΚΑ καλύφθηκε από … πορτοκαλί καπνό, ο σκόρερ χάθηκε στις αγκαλιές 100 και πλέον οπαδών της ομάδας του που, ως εκείνη την ώρα, έκοβαν βόλτες στο ταρτάν, με την έναρξη του β μέρους είχαμε μία από τα ίδια, με το 2-0 είχαμε νέα εισβολή θερμόαιμων ΑΕΚτσήδων και, στο 3-0 του Καφέ, ο σκόρερ γδύθηκε από τη μέση και πάνω, έκανε κούρσα σ όλο το γήπεδο, βγήκε στην εξέδρα των επισήμων, φιλήθηκε με όποιον βρήκε μπροστά του και, όλα αυτά, χωρίς να βγει η κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του Κάκου (ο Καφές τιμωρήθηκε λίγο αργότερα, σε άλλη φάση).

Κι όλα αυτά είχαν αρχίσει, πότε; Στην… ανάκρουση του εθνικού ύμνου!

Τη λύση βρήκαν οι περιγραφείς της ΕΡΤ: Να γίνονται οι τελικοί με τους φιλάθλους της… μίας από τις δύο ομάδες, για να μη γίνονται επεισόδια. Να προτείνουμε εμείς μια καλύτερη λύση; Να μη γίνεται καθόλου τελικός κυπέλλου. Να παίζουν το τρόπαιο στο “κορώνα-γράμματα”, όπως γίνονταν παλιά με τα πρωταθλήματα του ΠΟΚ…

Περίπου 20 λεπτά μετά την εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο κανείς δεν γνώριζε τι μέλλει γενέσθαι, καθώς οι μεν εστίες δεν έχουν… δίχτυα, στο δε αγωνιστικό χώρο “ξεφύτρωσαν” πλαστικές καρέκλες…

Και, τελικά, με παρέμβαση ΕΠΟ, η απόφαση ελήφθη: Απονομή! Η ΑΕΚ στέφθηκε κυπελλούχος σε ένα παιχνίδι που δεν έληξε, οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου πήραν τα μετάλλιά τους και το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημίστηκε για άλλη μία φορά παγκοσμίως, εξαιτίας μερικών αληταράδων!

Τελικό σκορ 0-3(ο Ατρόμητος ήταν τυπικά γηπεδούχος) και, φυσικά, ουδεμία αξία έχει ποιος ήταν καλύτερος. Γιατί είχαμε τους χειρότερους: Τους οπαδούς της ΑΕΚ –αλλά και του Ατρομήτου, που δεν πήγαν πίσω, αφού βρήκαν κι αυτοί την ευκαιρία, έστω και λιγότεροι σε αριθμό, να μπουν εντός ταρτάν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να… πάρουν το αίμα τους πίσω!

“Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει το κύπελλο και το πήρε. Σήμερα το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια πίσω. Λυπάμαι που μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως την ΑΕΚ, κάποιοι την έκαναν τόσο μικρή”, σχολίαζε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, κ. Σπανός, την ώρα που οι παίκτες της ομάδας του, κάποιοι από αυτούς με… μώλωπες, παραλάμβαναν τα μετάλλιά τους.

“Ντροπή για το ποδόσφαιρο” χαρακτήρισε τον τελικό ο Ανδρέας Τάτος.

“Έργο στημένο και σκηνοθετημένο” χαρακτήρισε τον τελικό, ο προπονητής του Ατρομήτου, Γ. Δώνης. “Δυστυχώς το ελληνικό κράτος είναι ένα μπουρδέλο. Δεν είναι δυνατό οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας να τρέχουν να κρυφθούν. Όταν το αουτσάιντερ μένει πίσω με ένα γκολ δύο μέτρα οφσάιτ, το παιχνίδι είναι σκηνοθετημένο”.

Και του χρόνου!