Για σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Τελευταία ημέρα η σημερινή της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί σήμερα με μέλη της ελληνικής κοινότητας και θα κηρύξει μαζί με τον ομόλογό του τις εργασίες του 4ου Ελληνο-Αζερικού επιχειρηματικού φόρουμ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στις 7 η ώρα στην Αθήνα.

* Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), Norbert Lammert. Στις 2 μ.μ. ο κ. Πετσάλνικος θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Bundestag. Τέλος, στις 5 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Christian Wulff.

* Την Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

* Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία για όλους τους συμβασιούχους στον νομό Αττικής κήρυξε για σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, αλλά και της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς συμβασιούχους στο Κολωνάκι.

* Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί και σήμερα το ΕΚΑΒ, λόγω επίσχεσης εργασίας.

* Στις 10 π.μ. ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, θα επισκεφτεί το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου - εξόδου της χώρας μας.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά (Αθηνάς 63) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους συμβασιούχους της Αττικής η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

*Στις 11:30 π.μ. στο Διοικητήριο στο Μεσολόγγι, συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, με φορείς.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, με τους προϊσταμένους των ΔΥΟ, των Τελωνείων, και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

* Στις 12:45 μ.μ. επίσκεψη του του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, στο Δημαρχείο Αγρινίου και συνάντηση με τον δήμαρχο, Παύλο Μοσχολιό.

* Στη 1:15 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ομιλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια στο συνέδριο Καινοτομίας με τίτλο: "Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;", που διοργανώνει το περιοδικό "The Economist".

* Στις 2 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, συμμετοχή του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σωκράτη Κάτσικα σε στρογγυλό τραπέζι στο πλάδιο του συνεδρίου Καινοτομίας με τίτλο: "Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;", που διοργανώνει το περιοδικό "The Economist".

* Στις 2:15 μ.μ στο Δημαρχείο Αγρινίου, συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη στα ΜΜΕ.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» συνάντηση με μέλη των ΚΑΠΗ Κορυδαλλού, διοργανώνει ο Τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, για το περιεχόμενο και την προοπτική των ΚΑΠΗ σήμερα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεόδωρος Τσέκος, ο γραμματέας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Μίχος, η ψυχολόγος-γηραγωγός, Μυρτώ Ράγγα, η κοινωνική λειτουργός, Αμαλία Στουρνάρα, οι γιατροί διευθυντές ΕΣΥ, Γιώργος Φαρμακίδης και Θανάσης Νησιώτης και η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Ευθυμίου.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Επιμελτηρήριο Αρκαδίας ((25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη), εκδήλωση για πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», διοργανώνουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η "Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ηπείρου & Ιονίων Νήσων" μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ - Τσιμισκή 29 - εκδήλωση-ομιλία διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΕΒΕΘ με θέμα: «Πτώχευση κράτους ή περί απολογίας του Adam Smith» και ομιλητή τον Λάμπρο Κατσίρη, ομότιμο καθηγητή Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

* Στις 8 μ.μ. στην Εστία Παγχαλκιδικου Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη (Υψηλάντου-Μαντώς Μαυρογένους 23, περιοχή Νέας Ελβετίας), η παρουσίαση του λευκώματος του Γιάννη Κανατά: «Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι». Το λεύκωμα παρουσιάζουν οι: Αθανάσιος Χριστιανός φιλόλογος, Ιωακείμ Παπάγγελος δρ. αρχαιολόγος, και Γιάννης Τσίκουλας ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, εκδήλωση-ομιλία διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, με ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, και θέμα: «Η δικαιοσύνη ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση».

* Στις 8 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι η θεατρική παράσταση «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διοργανώνει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό». Της παράστασης, θα προηγηθεί παρουσίαση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.