Ρεσάλτο στο ουκρανικό τσιγαράδικο έκαναν πριν από λίγη ώρα καταμεσής του Αιγαίου, λιμενικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Το μότορ σιπ, πριν από μερικές μέρες, στις 10 του μήνα, είχε ξεφορτώσει στη Παλιά Επίδραυρο Αργολίδας 1700 μεγάλες κούτες λαθραίων τσιγάρων, περίπου 850.000 πακέτα.


Οι αστυνομικοί που εντόπισαν και κατάσχεσαν τις τρείς νταλίκες με το φορτίο, ενημέρωσαν το Λιμενικό ότι αναζητούν το πλοίο με το οποίο έφθασαν στη χώρα τα λαθραία τσιγάρα.




Πράγματι άρχισαν οι έρευνες από το Λιμενικό. Μετά από μερικές ώρες εντοπίστηκε το πλοίο Snezhura με σημαία Ουκρανίας να πλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης. Λόγω της κακοκαιρίας οι άνδρες των ειδικών αποστολών του Λιμενικού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν επέμβαση και αρκέστηκαν να παρακολουθούν τη πορεία του μότορ σιπ.


Το απόγευμα οι άνεμοι έπεσαν και τελικά οι λιμενικοί πραγματοποίησαν ρεσάλτο, ακινητοποίησαν το πλήρωμα και οδήγησαν το πλοίο στο λιμάνι της Σητείας όπου θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Αναλυτικά το ιστορικό του εντοπισμού

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 11 του μήνα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και το Σ.Δ.Ο.Ε., πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Επίδαυρο Αργολίδας αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ακινητοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.700 μεγάλες κούτες με λαθραία τσιγάρα περίπου 850.000 πακέτα.

Συνελήφθησαν οι τρεις Έλληνες, οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία έφεραν ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα τσιγάρα εκφορτώθηκαν από φορτηγό πλοίο σε ιχθυοτροφείο στη θέση Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας, φύλακες του ιχθυοτροφείου καθώς και ένας ημεδαπός, συνιδιοκτήτης του, ενώ αναζητείται άλλος ένας ημεδαπός συνιδιοκτήτης.