Για σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Τελευταία ημέρα η σημερινή αλλαγής των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ Ετσί, από τις 8 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 25, ισόγειο) θα γίνεται η ανταλλαγή των παλαιών εισιτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλε-φωνικό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Α. (185) και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει υπό την προεδδρία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, η διοικούσα επιτροπή της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1 Ενημέρωση από τη γενική γραμματέα Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την ισότητα των φύλων στις Περιφέρειες.

2. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ένωση Περιφερειών "ΕΝ.Π.Ε."

3. Διάφορα.

* Στη 1 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), θα συ νεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Αμέσως μετά υπό τον κ. Παπανδρέου θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

* Στη 1 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) οι εκδόσιες Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο της Φωτεινής Τομαή με τίτλο: «Διπλωματία ιστορίαν εποίησεν...». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι : Παύλος Αποστολίδης, πρέσβυς ε.τ., και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ. Την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Ελλη Στάη.

* Στις 2 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τα εγκαίνια έκθεσης με περίπου 100 διπλωματικές εργασίες που θα αναρτηθούν σε 200 πινακίδες, από τις Αρχιτεκτονικές Σχολές και Τμήματα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Πάτρας καθώς και των δύο, και μοναδικών, Διατμηματικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων του Ε.Μ.Π. και του Α.Π.Θ. Σημειώνεται ότι παρόμοια έκθεση δεν έχει ξαναγίνει από συστάσεως των σχολών αυτών. Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 8 Μαΐου 2011. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

* Στις 3 μ.μ.. στον Πολυχώρο "Απόλλων" (Ερμουπολέως & Πηλίου 1, Καμίνια - Πειραιάς), ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα: "Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής".

* Στις 4 μ.μ. έως τις 7:30 μ.μ. στην πτέρυγα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην αίθουσα 301, ημερίδα με θέμα: "Η Βιομηχανική Κληρονομιά στα προγράμματα των Αρχιτεκτονικών Σχολών" του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Πάτρας, διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το TICCIH (International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage).

Στο πλαίσιο της ημερίδας για πρώτη φορά όλες οι Αρχιτεκτονικές Σχολές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν έκθεση των διπλωματικών εργασιών των φοιτητών τους, με θέμα: "Βιομηχανική Κληρονομιά, από την καταγραφή στην επανάχρηση".

Σήμερα, επίσης, οι φοιτητές των αντίστοιχων αρχιτεκτονικών σχολών θα ξεναγηθούν σε αποκατεστημένα βιομηχανικά κτίρια που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 5 μ.μ. στην αίθουσα "Jacqueline de Romilly" του υπουργείου Παιδείας, χαιρετσιμός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφης Γεννηματά, σε συμπόσιο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το διήμερο συμπόσιο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

* Στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων "Γεώργιος Χρηστίδης" του Επιμελητηρίου Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2), ημερίδα με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία". Η ημερίδα απευθύνεται ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους του περιφερειακού και τοπικού Τύπου και των ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη A CERT. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δημοσιογράφοι, καθώς και πανεπιστημιακοί. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

* Στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.