4pasxalini_giortiΤο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ, οι εκπαιδευτές και τα παιδιά των εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης προσκαλούν όλα τα παιδιά της πόλης στην «Πασχαλινή Γιορτή» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 17 Απριλίου από τις 11.00 μέχρι τις 13.00.

 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά υλικά, χρώματα και τρόπους δημιουργίας και να στεφάνια μαγιάτικα όπου τα λουλούδια θα συναντούν Playmobil, Lego, αυτοκινητάκια, κουκλίτσες κι άλλα αγαπημένα παιχνίδια, να κατασκευάσουν ανοιξιάτικα στολίδια και γιρλάντες με πασχαλινά μοτίβα και να βάλουν τη δική τους πινελιά στο μεγάλο λουλούδι που θα καλωσορίζει την Άνοιξη.

Οι μικροί επισκέπτες θα παρακολουθήσουν, επίσης, τα παιδιά των εργαστηρίων του Τελλογλείου να υποδύονται μικρά ποντικάκια, τα οποία ξεπερνούν τους φόβους τους και ανεβαίνουν στο Μαγεμένο Βουνό, σε μια δραματοποίηση με τη μορφή ανοιχτού μαθήματος και στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας και της αποτίναξης των παιδικών φόβων.

Ευπρόσδεκτα είναι όλα τα παιδιά της πόλης ηλικίας 4-12 ετών και όχι μόνο εκείνα που συμμετέχουν στα εργαστήρια του Τελλογλείου. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.