Για σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Θα ανοίγουν στις 9 π.μ. και θα κλείνουν στις 9 μ.μ.

* Σε επίσχεση από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους.

* Εικοσιτετράωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον Αρειο Πάγο Οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 8 η ώρα το πρωΐ έξω από το δικαστήριο.

* Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, λόγω των εξελίξεων στην οικονομία με την αναμενόμενη ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδίου 2012-2015. Η επεξεργασμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του Παρατηρητηρίου της ΓΣΕΕ για την κρίση, τις επιλογές διεξόδου και τις προοπτικές της θα γίνει μετά το Πάσχα.

* Δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η αγωγή του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού και σήμερα αρχιφύλακα των φυλακών νέων Αυλώνα, Αντώνη Αραβαντινού, κατά του δημοσιογράφου Νίκου Βαφειάδη με την οποία ζητείται ως ηθική βλάβη το ποσόν των 150.000 ευρώ. Ο δημοσιογράφος, σε έρευνά του, που είχε δημοσιευθεί το 1997 στο περιοδικό "ΜΕΤΡΟ", έκανε αναφορά στα παράνομα κυκλώματα των φυλακών και στις σχέσεις του κρατικού μηχανισμού με αυτά με αναφορά και παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων και πραγματικών περιστατικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατ' επανάληψη έχει καταγγείλει τη "βιομηχανία" της υποβολής αγωγών και μηνύσεων κατά δημοσιογράφων με αίτημα την καταδίκη στην καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων για μη αρεστά -στους αιτούντες- δημοσιεύματα αλλά στην πραγματικότητα για να εμποδιστεί το δικαιολογημένο δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκήσει κριτική και έλεγχο.

* Στις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων.

* Στις 8 π.μ. στον Αρειο Πάγο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων του δημοσίου.

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύσκεψη των υπουργών Παιδείας, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τους προέδρου των Ιατρικών Σχολών της χώρας. Αντικείμενο της σύσκεψης, η λειτουργία των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» και θέματα που αφορούν τους γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

* Στις 10 π.μ. στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, η παρουσίαση έξι μεταβυζαντινών εικόνων που είχαν κλαπεί από ελληνικά εκκλησιαστικά μνημεία κα επαναπατρίστηκαν χθες το βράδυ από το Λονδίνο. Την παρουσίαση θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ

* Στις 10:30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύσκεψη για την αναβάθμιση και ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν η αρμόδια υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων (ΟΣΚ, ΚΑΠΕ, ΕΑΙΤΥ).

* Στις 11:30 π.μ. στην Κεντρική Ενωση Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ , Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης με τα ακόλουθα θέματα:

-Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Συζήτηση επί του σχεδίου Νόμου για τα Απόβλητα. Εισηγητής: Γ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

-Πορεία υλοποίησης του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Εισηγητές: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης. Γ. Γούπιος, διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΕΕΤΑΑ.

-Ειδικό τέλος του άρθρου 25 Ν.3468/2006 (ΑΠΕ). Εισηγητής: Γ. Μουράτογλου, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών.

* Στη 1 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Αμέσως μετά, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Χαριλάου Τρικούπη 183, 6ος όροφος), συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ - Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη - συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της νέας έρευνας "Βαρόμετρο ΕΒΕΘ", από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλο και στελέχη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Palmos Analysis. Πρόκειται για την τακτική εξαμηνιαία έρευνα που εκπονεί το ΕΒΕΘ σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά τα πρότυπα του Ευρωβαρομέτρου.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Α' του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» του διεθνούς συνεδριακού κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους εκπροσώπους των φορέων του «Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο».

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και του υφυπουργού, Μανώλη Οθωνα, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β'. Θα υπογραφεί "Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας" με στόχο την προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά.

Σκοπός του μνημονίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας και της Πολιτείας, είναι η παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής βοήθειας προς τις λιγότερo ευνοημένες κοινωνικές ομάδες με δράση εντός και εκτός επικράτειας.

* Στις 2 μ.μ. στο χώρο της Μαρίνας Μεσολογγίου, συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, και τους εκπροσώπους της ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε., με θέμα: «Λειτουργία γραφείου πληροφοριών και προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων-Εναρξη προγράμματος τουριστικής ξενάγησης στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει υπό την προεδρία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, το Πολιτικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

* Στις 5 μ.μ. στο κτίριο της Ξυλοτεχνίας (Δημοσθένης 11 & Παρασκευοπούλου, Περισέρι) συνδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.

* Στις 5 μ.μ., στο Μεσολόγγι, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος 2001 (Γύρος Αρχαιοτήτων), που οργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Ο τερματισμός θα γίνει στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι για τους Δελφούς.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος (έξοδος μετρό) συγκέντρωση και πικετοφορία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κατά των πυρηνικών.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1), εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα: "Ούτε ένα κυβικό τσιμέντο στο πάρκο (πρώην αεροδρόμιο) του Ελληνικού;"

* Στις 8:30 μ.μ. στη Νομική Σχολή (αίθουσα 2, είσοδος από Μασσλίας), πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «STOP τώρα στα πυρηνικά». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Ολ. Αθανίτη - Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, Κ. Γαβρόγλου - πανεπιστημιακός και Π. Τριγάζης - Παρατηρητήριο διεθνών οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και θα χαιρετίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλος.

* Από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ. της επόμενης ημέρας (Παρασκευή 15 Απριλίιου) διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Ελευσίνα στην Αττική Οδό, στο ύψος της σήραγγας Βριλησσίων, δηλαδή, από τον ανισόπεδο κόμβο Πλακεντίας (Α/Κ13) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πεντέλης (Α/Κ 12).

Η διακοπή αυτή είναι απαραίτητη για την εκτέλεση Ασκησης Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία από Αεροδρόμιο/Μαρκόπουλο/Κατεχάκη θα εκτρέπεται στην έξοδο Πεντέλης (έξοδος 12) και δια μέσου της οδού Αττικής (πάρκο Βριλησσίων, άνωθεν της σήραγγας) θα επανεισέρχεται στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα, από το σταθμό διοδίων Πεντέλης χωρίς δεύτερη καταβολή διοδίων.

Ομοίως η κυκλοφορία που εισέρχεται στην Αττική Οδό από τον κλάδο εισόδου του κόμβου Πλακεντίας (Α/Κ 13) με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, θα εκτρέπεται μέσω της οδού Αττικής και θα επανεισέρχεται στην Αττική Οδό από το σταθμό διοδίων Πεντέλης χωρίς δεύτερη καταβολή διοδίων.