ethelontes_boutaris_20110429_01Εξόρμηση καθαριότητας πραγματοποίησαν  ομάδες εθελοντών σε ζωτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Τις αποτελούσαν, κυρίως, παιδιά από ιδιωτικές κατασκηνώσεις, τα οποία, σε συνεργασία με την …>>>

αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης βοήθησαν στον καθαρισμό της πόλης.

Ο καθαρισμός είχε αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό το νέο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθειά τους αυτή και χαρακτήρισε την εξόρμηση καθαριότητας ως «μία συμβολική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που αποδεικνύει στην πράξη ότι η καθαριότητα της πόλης αφορά όλους τους δημότες και όχι μόνο την υπηρεσία καθαριότητας Τέτοιες προσπάθειες εθελοντισμού και ειδικά από μαθητές μας βοηθούν, διότι  λειτουργούν πολλαπλασιαστικά».

Ο κ. Μπουτάρης επέμεινε πως η διοίκησή του «θα κερδίσει στο στοίχημα του εθελοντισμού. (…) Στοχεύουμε στην ταχεία ανάπτυξη της ανακύκλωσης,  αναδεικνύουμε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων. Θέλουμε μία Θεσσαλονίκη απαλλαγμένη από σκουπίδια και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι συνδημότες μας».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης δήλωσε: «Η πόλη μας, η γειτονιά μας, τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους και πρέπει να φροντίζουμε  όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα για την καθαριότητα τους αλλά και για την ανακύκλωση».