Τις καταγγελίες για διαφθορά και διαπλοκή στη ΔΕΘ που διετύπωσε ο αποπεμφθείς πρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Κωνσταντίνου, θα διερευνήσει εισαγγελική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Μαρία Τιντικάκη.



Οι καταγγελίες διατυπώθηκαν χθες, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του κ.Κωνσταντίνου, όσο και του εκτελεστικού μέλους της διοίκησης, Κωνσταντίνου Μαυράκη, με το αιτιολογικό της πολύμηνης μεταξύ τους δημόσιας αντιπαράθεσης.

Ο κ.Κωνσταντίνου κατήγγειλε διαπλοκή στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,14 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» εδώ και λίγους μήνες, με αντικείμενο την πρόσληψη συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Όπως υποστήριξε, σε μία από τις υποψήφιες εταιρίες, προσελήφθη με σύμβαση αορίστου χρόνου συγγενικό πρόσωπο του κ.Μαυράκη. Κατήγγειλε επίσης, την "παράνομη" -όπως ισχυρίστηκε- αύξηση του μισθού του κ.Μαυράκη κατά 1.700 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ.Μαυράκης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή αμέσως μετά το Πάσχα.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΔΕΘ εξέδωσε σήμερα το ένα από τα δύο σωματεία εργαζομένων στην εταιρία και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων «Ν.Γερμανός».

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι, αν και είχε ήδη παραιτηθεί, ο κ.Κωνσταντίνου προήδρευσε χθες στο διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΘ, INTEREXPO, προκειμένου να υπογραφεί ο ισολογισμός της.

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΘ δέχτηκε ερώτημα σε σχέση με το «αν υπάρχουν εκκρεμότητες σε θέματα ορκωτών λογιστών» στην INTEREXPO και απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Το μόνο που εκκρεμεί είναι, όπως είπε, «να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο τις οικονομικές καταστάσεις της προηγούμενης χρήσης».

Πρόσθεσε δε, ότι η διοίκηση της ΔΕΘ διαπίστωσε κάποιες ζημίες (της τάξης των 70.000 ευρώ) στη θυγατρική της, λόγω της κρίσης και της μείωσης του αντικειμένου της (σ.σ. εκθεσιακές εφαρμογές) και ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ.