Πέρασαν περίπου 10 χρόνια από τότε που η …τότε κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τα γνωστά σε όλους του Θεσσαλονικείς «καραβάκια», δηλαδή τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία! Πέρασαν χρόνια και τελικά τα καραβάκια …χάθηκαν στην …ομίχλη του Θερμαϊκού! Τώρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας εκφράζει τη πεποίθηση ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει θαλάσσια συγκοίνωνία.



Η πεποίθηση αυτή του υφυπουργού εκφράστηκε σε σύσκεψη που είχε στην πρώην περιφέρεια με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιου Σώκου, και των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, και Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή.

Στη σύσκεψη επικράτησε η άποψη να γίνουν πέντε έως έξι στάσεις, δύο στο δήμο Θερμαϊκού, στην Αγία Τριάδα και την Περαία, δύο στην Καλαμαριά, στη Μαρίνα και τη Σοφούλη, και δύο στο δήμο Θεσσαλονίκης, στη Σαλαμίνα και την πλατεία Ελευθερίας.

«Θέλουμε να έχουμε μια φθηνή θαλάσσια συγκοινωνία και ένα προσιτό εισιτήριο για τους πολίτες που μετακινούνται από την Αγία Τριάδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούγιας.