pezodromos iktinou_01Να ανοίξει τον πεζόδρομο της Ικτίνου για τους πεζούς, δηλώνει ότι σκοπεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μετά από πολύωρη και εκτενή διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων (περίοικων, καταστηματαρχών, εκπροσώπων της …>>>

σχολικής κοινότητας και οργανώσεων των πολιτών), ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του δήμου ότι “κατέληξαν σε σύμπλευση απόψεων”.

Η Επιτροπή που έχει σχηματισθεί έκανε ομόφωνα αποδεκτό το σχέδιο χωροθέτησης τραπεζοκαθισμάτων του Ιουλίου του 2010 (που είχε συγκεντρώσει τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί “με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση). Έτσι προβλέπεται να “ξεκολλήσουν” τα τραπεζοκαθίσματα από το τοιχίο του σχολείου της Ικτίνου και θα ανοίξει διάδρομος διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης καθώς και πεζών.

Για την περίπτωση της οδού Ζεύξιδος, καθώς δε συμμετείχαν οι επιχειρηματίες, θα γίνει επιμερισμός των τραπεζοκαθισμάτων μεταξύ των επί μέρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Στην περίπτωση μη εφαρμογής της απόφασης στους επόμενους έξι μήνες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα επανέλθει με πλήρη επανασχεδιασμό της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κ. Ανδρέας Κουράκης.