loverdos_thessaloniki_20110418_01_mesaio_01Σε παιχνίδι υπονόμευσης του δημοσίου συστήματος υγείας, απέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, τις οποίες χαρακτήρισε «τεχνητές», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. …>>>

Ένα υπερσύγχρονο εργαλείο ακτινοχειρουργικής για τη θεραπεία του καρκίνου θα αποκτήσει μέχρι τον Οκτώβριο ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Λοβέρδο και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ, ο κ. Λοβέρδος το χαρακτήρισε «ηρωικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που το ελληνικό κράτος δεν το προστάτεψε». Υπογράμμισε ακόμη ότι το πρόβλημα με τις αμοιβές των εργαζομένων του ΕΚΑΒ οφειλόταν σε μία εμπλοκή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και ότι θα λυθεί εντός των ημερών. Ανακοίνωσε ακόμη ότι μετά το Πάσχα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 200 ασθενοφόρων, καθώς και ότι το ΕΚΑΒ θα προμηθεύεται πλέον καύσιμα από τον στρατό σε φθηνότερη τιμή που θα είναι απαλλαγμένη από τους φόρους. Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού, τόνισε ότι σε όποιες προσλήψεις γίνουν στο σύστημα υγείας, θα δοθεί προτεραιότητα στο ΕΚΑΒ.

Εν τω μεταξύ, με προγραμματισμό της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των Δημοτικών Σχολείων. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο εμβολιασμός για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, θα γίνεται από το Αντιφυματικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία. Για τον υπόλοιπο Νομό, ο εμβολιασμός θα γίνει από κάθε Κέντρο Υγείας στα σχολεία, που βρίσκονται στην περιοχή της ευθύνης τους.