psomiadis_arxairesies_perifereiako_simboulio_20110114_01Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης θα βρεθεί, σήμερα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης, για την υπόθεση της απάλειψης προστίμου που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγρών καυσίμων, για νόθευση προϊόντος.

Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης τίθεται σε αργία και δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.  Σύμφωνα με το νόμο, αντικαταστάτης του περιφερειάρχη δεν μπορεί να είναι, κάποιος αντιπεριφερειάρχης, αλλά πρέπει να προέρχεται από τους περιφερειακούς συμβούλους. Στο διάστημα κατά το οποίο ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται σε αργία, τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, δηλαδή ο αδελφός του Διονύσης.

Χθες, ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, άφησε να εννοηθεί πως, αν καταδικαστεί τελεσίδικα, αυτό θα είναι μια “πολιτική δίωξη” και “προσπάθεια ισχυρών κύκλων και από τα δύο μεγάλα κόμματα να φιμώσουν την ανεξάρτητη φωνή του”.

Σε περίπτωση καταδίκης, πάντως, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.