xartia_01Παπά έπαιζαν πέντε νεαροί, ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας, ηλικίας 26, 29, 39, 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για κλοπή και παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Μόνον που είχαν “στήσει” με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι, ώστε …>>>

να κερδίζουν πάντα. Έπειθαν διερχόμενους να συμμετάσχουν και, όπως γίνεται συνήθως, αυτοί έχαναν. Αλλά κι όταν κέρδιζαν, ήταν, πάλι, χαμένοι! Πώς; Απλά, όπως έγινε στην περίπτωση 78χρονου, τους εξαπατούσαν και τους έπαιρναν χρήματα που οι παίκτες έβγαζαν από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στην περίπτωση του ηλικιωμένου παίκτη, τον άφησαν να κερδίσει 20.000 ευρώ, τα οποία όμως για να παραλάβει, όφειλε, σύμφωνα με προτροπή των «διοργανωτών», να… δείξει ότι είχε “πρόσωπο” (να είχε ανάλογο ποσό για να παίξει). Έτσι, εκείνος τους οδήγησε στην τράπεζα, όπου ζήτησε να κάνει ανάληψη 14.000 ευρώ (ανήκε σε ειδικό καθεστώς αναλήψεων).

Με το που πήρε τα λεφτά και βγήκαν στο δρόμο, ο 26χρονος κι ο 39χρονος από τους δράστες που τον συνόδευαν, του άρπαξαν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν τα χάρηκαν, πάντως, αφού λίγο αργότερα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.