Χιλιάδες κόσμου, φίλοι αλλά και απλοί θαυμαστές, παρακολούθησαν τη κηδεία του Νίκου Παπάζογλου, στέλνοντας του το τελευταίο αντίο. Οι δρόμοι γύρω από το ναό του Αγίου Θεράποντα στη Κάτω Τούμπα, έκλεισαν πολύ πριν από τις 4 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένη η τελετή.

Η πρόσβαση στο ναό ήταν αδύνατη πολλά μέτρα μακριά. Οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο έδωσαν με αυτό τον τρόπο το στερνό αντίο στο μεγάλο τραγουδοποιό. Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά.



Η περιοχή του Αγίου Θεράποντα ήταν η γειτονιά του Νίκου Παπάζογλου, εκεί γεννήθηκε και εκεί έμεινε μια ζωή, αφήνοντας πίσω του τη …λαμπερή καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας. Ο Νίκος Παπάζογλου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωή του στη πόλη του, στο σπίτι του αλλά και στο αγαπημένο σκάφος του, αφού εκτός των άλλων τον είχε μαγέψει η ιστιοπλοΐα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που συνέθετε εκεί, στο σκάφος του, στη θάλασσα, μαζί με τους αγαπημένους του φίλους, οι περισσότεροι και αυτοί ιστιοπλόοι.


Χαρακτηριστικό της αγάπης του για τη θάλασσα είναι το τραγούδι «Φανοί» που έγραψε πριν από χρόνια πάνω στη παρέα με το Μίμη Καστερά ιστιοπλόο του ΝΟΘ. Ένα τραγούδι που αν το ακούσει θαλασσινός που δεν έχει αρμενίσει ποτέ στο Θερμαϊκό, θα το πράξει χωρίς κίνδυνο. Τέτοια ήταν η αγάπη του Νίκου Παπάζογλου για τη θάλασσα.

Ο Ν. Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.

Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί

Καλό ταξίδι Νίκο...

το δίσκο σταθμό στην ιστορία της ελληνική μουσικής "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η δουλειά το "Μά'ϊσσα Σελήνη".

Ο Νίκος Παπάζογλου παίζει και τραγουδά εδώ το " Κανείς εδώ δεν τραγουδά", το γνωστό σε όλους μας "μπαγλαμαδάκι" σε δική του μουσική και σε στίχους του Τάκη Σιμώτα.