Για σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

Στις 10:20 πμ, ημερίδα με θέμα «το Αστικό Πράσινο στην Αειφόρο Ανάπτυξη των πόλεων» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών , το εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γεοπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος , ποιότητας ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. στο αμφιθέατρο I, στην οδό 3η Σεπτεμβρίου. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,ο γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου, MLA, Δρ Μαρία Λιονάτου, ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, PhD, Παναγιώτης Νεκτάριος, και η Αρχιτέκτων Τοπίου, MLA, Έλλη Παγκάλου.

Στις 11 πμ, το Α.Π.Θ. θα αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα στη σχολή των θετικών επιστημών τον καθηγητή του τμήματος χημείας του Πολιτειακού πανεπιστήμιου του Μichigan και του πανεπιστημίου Κρήτης Γεράσιμος Καραμπάτσος σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τελετών της παλαιάς φιλοσοφικής σχολής.

Στις 12:30 μμ, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης με την ευκαιρία της μεταστέγασης του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) στη Βίλα Καπαντζή –έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης– σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των εκδόσεων Άρις Γεωργίου «Η Παπαμάρκου και τα πέριξ [1979 - 2010]» και Κλείτος Κύρου «Ψήγματα μνήμης. Φωτογραφίες 1936-2000» και των αντίστοιχων παράλληλων εκθέσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασ. Όλγας 108)

Στις 5 μμ, ημερίδα ,με θέμα ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ στο  10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ

Στις 6 μμ, Workshop ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Studio της Sonic Ark (δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Στο Πείραμα (Βαλαωρίτου 18)

Στις 6 μμ, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και οι Μονάδες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στη Θεσσαλονίκη (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ, Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης, Ειδικό Πρόγραμμα για Εξαρτημένες Μητέρες, Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων, Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης ΙΘΑΚΗ- 1145) οργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης για το ζήτημα των ναρκωτικών,Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης συνάντηση για την ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης σχετικά με το ζήτημα των ναρκωτικών.

Στις 7 μμ, η διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει την Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής, έως 15 Απριλίου 2011. Σήμερα, Ιερός Ναός Δώδεκα Αποστόλων - Βυζαντινός Χορός Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ - Βυζαντινός Χορός Συλλόγου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

Στις 8 μμ, δύο εκθέσεις φωτογραφίας που αφορούν ιδιαιτέρως τη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασ. Όλγας 108). Πρόκειται για τις εκθέσεις «Η Παπαμάρκου και τα πέριξ [1979-2010]» του Άρι Γεωργίου και «Ψήγματα μνήμης. Φωτογραφίες 1936-2000» από το αρχείο του Κλείτου Κύρου. Άρις Γεωργίου «Η Παπαμάρκου και τα πέριξ [1979-2010]»

Στις 8:30 μμ, λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον λογοτέχνη Πρόδρομο Μάρκογλου διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού REMEZZO (Ν. Πλαστήρα 2). Για τον λογοτέχνη και το έργο του θα μιλήσουν η συγγραφέας Κατερίνα Καριζώνη και ο φιλόλογος και συγγραφέας Γιάννη Τζανής ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμενά.