Για σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποιεί από χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας, το πρωΐ, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Ilham Aliyev. Οι δύο άνδρες θα υπογράψουν συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, για τη διάσκεψη προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα, ο κ. Πετσάλνικος θα παρέμβει στη συζήτηση που θα γίνει για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και το «ευρωπαϊκό εξάμηνο».

* Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων www.yme.gr η πρόταση της υπηρεσίας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε υποψήφιους οδηγούς. Στόχος είναι η διαφάνεια και η αξιοπιστία του συστήματος, σε βάρος των οποίων παρουσιάζονται κρούσματα χρηματισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 11 Απριλίου 2011.

Παράλληλα, από σήμερα αναρτάται επίσης στον ιστότοπο του υπουργείου, η ύλη των βιβλίων για τους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να τα αγοράζουν.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει τα εγχειρίδια:

1.- Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων

2.- Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών μοτοσυκλετών

3.- Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών λεωφορείων

4.- Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών φορτηγών και

5.- Επαγγελματική οδήγηση λεωφορείου - Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, έχουν κηρύξει στον ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ ΕΠΗΕΑ ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, με αιτήματα, την επαναπρόσληψη όλων των παρανόμως απολυθέντων συναδέλφων μας, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, και την τήρηση της δέσμευσης σνα μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μέχρι 31.12.2011.

* Δεύτερη ημέρα και τελευταία η σημερινή για την επίσχεση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ζητούν την καταβολή των υπερωριών του 2010.

* Στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση για τη σχέση των παιδιών με την τηλεόραση, διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να βοηθήσει τα παιδιά να παρουσιάσουν την τηλεόραση που θα ήθελαν και από παθητικοί δέκτες να γίνουν ενεργητικοί κριτές των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Στην εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι μαθητές και τα σχολεία που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης με τίτλο: "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα", που έχει σχεδιάσει και συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου ή έργου στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις, με αίτημα την τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

* Στις 11 π.μ. ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εκπαίδευσης ΕΛΜΕ, ΔΟΕ και Συλλόγους Γονέων του Δήμου Λαγκαδά, που αντιτίθενται στην συγχώνευση των σχολείων της περιοχής (Δημαρχείο Λαγκαδά).

* Στις 11 π.μ. τετράωρη στάση όλων των μόνιμα εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις έχει η κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 12 το μεσημέρ στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Λεωφόρος Υμηττού και Ν. Χλωρού 1, Ιλίσια), συνέντευξη Τύηπου της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Θάνου Μωραΐτη, του ειδικού γραμματέας Δασών, Γιώργου Αμοργιανιώτη, του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλία Λιακόπουλου, του διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής, Τάσου Καζάση, του διευθυντή Δασικών Χαρτών της Ειδικής Γραμματείας Δασών, Κωνσταντίνου Διαμαντίδη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολου Αρβανίτη, και του διευθυντή Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Μόσχου Βογιατζή, για την παρουσίαση της ανάρτησης των πρώτων δασικών χαρτών της Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλατεία Κοτζιά), συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Σταδίου.

* Στις 12 το μεσημέρι, τον νέο κτίριο του Δημαρχείου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Καθορισμός νέας ημερομηνίας επαναληπτικής δημοπρασίας

για την προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους

του Δήμου, έτους 2011, προϋπολογισμού 182.500 ευρώ.

2. Εγκριση πίστωσης 15.067,75 ευρώ για την ύδρευση παραγωγικής διαδικασίας (εξόφληση λογαριασμών ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] ).

3. Επανέγκριση πίστωσης 379.333,29 ευρώ για την εξόφληση τιμολογίων παθητικών υπολοίπων παρελθόντος έτους 2010 από έργα αυτεπιστασίας της Δ.Τ.Υ.

* Στις 4:30 μ.μ. θα επισκεφθεί το όρος Κάκαβο όπου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν οι εξορύξεις για εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα μεταλλεία.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" (Λεωφόρος Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, στάση Ευαγγελισμός), ο ΣΤ' κύκλος ομιλιών "Αρχαία ανατολική Μεσόγειος: Σταυροδρόμι Μύθου & Λατρείας", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του ΕΙΕ "Επιστήμης Κοινωνία". Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον δικτυακό τόπο: www.eie.gr/epistimiskoinonia/openscience-gr-general.html