Στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν, το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς κι ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης. Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον πρώτο για τη στήριξη.

«Πολλές ευχαριστίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε όλο το κόμμα, ιδιαίτερα στον πρόεδρό μας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί και πριν και μετά τη δίκη ήταν δίπλα μου. Συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και όπως έχω δηλώσει και εγώ, είμαι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι η κυρίαρχη σήμερα δύναμη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς», τόνισε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη στήριξη του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη επανέλαβε από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς: «Του δηλώσαμε την αγάπη που έχει όλη η ΝΔ γι’ αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα οικονομικά προβλήματα των περιφερειών, ο κ. Σαμαράς είπε πως «είναι μία κατάσταση, η οποία από πλευράς θεσμικής, αλλά και από πλευράς εκτέλεσης, καταρρέει. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συνεχίσουμε να το θέτουμε και στη Βουλή και στον ελληνικό λαό, προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αυτός ο νέος θεσμός γενικότερα. Γιατί έργα δεν γίνονται, εξελίξεις δεν υπάρχουν». «Τους είχαμε προειδοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος το ζει», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα «να αλλάξει μυαλά η κυβέρνηση και να καταλάβει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το νέο αυτό θεσμό γενικότερα».

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για την Ξάνθη. Η ακριτική πόλη είναι ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη. Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης ταξίδεψε για την Αθήνα, όπου θα πάρει μέρος στη συνάντηση των περιφερειαρχών.


από το www.difernews.gr