anthoekthesi_evosmos_2010_01Με το σύνθημα «Γιορτάζουμε την Άνοιξη – Μοιράζουμε τη χαρά» ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου και ολοκληρώνονται τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε συνεργασία με …>>>

το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού στο Μνημείο των Ποντίων (οδός Κ. Καραμανλή έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει Ανθοέκθεση στο χώρο του Μνημείου Ποντίων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. από το δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη.

Την τελετή των εγκαινίων θα πλαισιώσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια για την Άνοιξη, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού. Η Ανθοέκθεση θα λειτουργήσει την Παρασκευή 15, Σάββατο 16, Κυριακή 17 και Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Μετά τη λήξη της τελετής των εγκαινίων (ώρα έναρξης 8 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του Εθίμου «Λαζαρίνες – Βαϊστρες». Τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, θα διασχίσουν τους δρόμους του Ελευθερίου Κορδελιού ψάλλοντας τα κάλαντα του Λαζάρου και κρατώντας φαναράκια και καλάθια με Βάγια και καλάθια με Λαζαροκούλουρα, τα οποία θα μοιράσουν στον κόσμο.