Για σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

* Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία η σημερινή.

* Συνεδριάζει σημέρα η Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων επί θητείας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

* Λήγει σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου, η προθεσμία για την αποπληρωμή της πρώτης δόσης τακτοποίησης των ημιϋπαίθριων χώρων, για όσους είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, ώς το τέλος του προηγούμενου έτους. Οσοι ιδιοκτήτες υπέβαλαν φέτος δήλωση θα μπορούν να καταβάλουν την πρώτη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2011. Οσοι πληρώσουν εφάπαξ το ποσό, θα έχουν έκπτωση 10%.

* Στις 10:30 π.μ., συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών, για το άσυλο, το οργανωμένο έγκλημα και την πολιτική προστασία. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 11 πμ, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Δημάρχου Μπουσάν κ. Χο Νάμσικ, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα την πόλη του Μπουσάν, στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 7:30 μμ, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (αίθουσα Αριστοτέλης), θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Μητροπολιτική Χορωδία της πόλης του Μπουσάν, υπό την διεύθυνση του Kim Gan-gyu. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

* Στις 8 μμ, το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διάλεξη του κυρίου Jean-Luc Chiappone με θέμα: «Νεωτερική πεζογραφία και “ευρωπαϊκό πνεύμα” στη Θεσσαλονίκη- Ο κύκλος του περιοδικού “Μακεδονικές Ημέρες” (1932-1939) και οι πολιτιστικοί του ορίζοντες», στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.