DIMARXIO_FOTOSMENO_2Μετατέθηκε, για την επόμενη συνεδρίαση, την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, το θέμα της έγκρισης της σύμβασης μεταξύ ιδιωτικής εταιρίας (ΕΕΑΑ) και δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανακύκλωση σκουπιδιών. Αυτό …>>>

ανακοίνωσε, πριν τη λήξη της συνεδρίασης, κοντά στα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. Αβραμόπουλος.

Τι είχε προηγηθεί; Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με όλα τα έγγραφα στο φάκελο της συνεδρίασης. Ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας” Κ. Γκιουλέκας ζήτησε την αναβολή του επειδή, όπως είπε, λόγω φόρτου εργασίας (είχε προηγηθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό) οι σύμβουλοί του δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά γι αυτό το θέμα.

Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, ο οποίος αντέκρουσε το επιχείρημα, λέγοντας πως το θέμα υπήρχε κανονικά στο φάκελο της συνεδρίασης κι έπρεπε να συζητηθεί.

Στη συνέχεια, για το θέμα μίλησε και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε, στη σύμβαση έχουν συμπεριληφθεί όλες οι προτάσεις που έγιναν και πρέπει να προσχωρήσει. Λίγο αργότερα, ο κ. Μπουτάρης αποχωρούσε καθώς ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή “Φάκελοι” του Αλ. Παπαχελά.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε πως το θέμα κρατείται για την επόμενη συνεδρίαση.