DEHΝα φύουν οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου, ζητεί η Προσωρινή Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής. Ζητά, δε, τη στήριξη του αιτήματός της από τον δήμο Ωραιοκάστρου.

«Το πρόβλημα των πυλώνων και της μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή του Παλαιοκάστρου. Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η διέλευση πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μέσα από κατοικημένες περιοχές, γεγονός που κρύβει κινδύνους για την υγεία μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή τονίζει ότι μπορούν να βρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις για την εξυπηρέτηση του σκοπού της ΔΕΗ και σημειώνει ότι κάποιοι δήμοι προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν την απομάκρυνση των πυλώνων, όπως ο δήμος Πανοράματος, Πυλαίας, Τριανδρίας, Εύοσμου και πολλοί άλλοι δήμοι στην Ελλάδα.

Όπως υπογραμμίζουν οι κάτοικοι, σύμφωνα με του ειδικούς, “τα παιδιά μας που κατοικούν κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο, ο κίνδυνος λευχαιμίας και καρκίνου για τους μεγάλους είναι τριπλάσιος και ο κίνδυνος αποβολών των γυναικών διπλασιάζεται”.

Παράλληλα, στο δήμο Ωραιοκάστρου άρχισε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την απομάκρυνση των πυλώνων.