Μετά από ένα χειμώνα με πολλά προβλήματα, με πρώτο την έλλειψη θέρμανσης, το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας επαναλειτουργεί ανανεωμένο και κυρίως απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Μετά από επίμονες ενέργειες και συντονισμένες προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημάρχου Μαρίας Πασχαλίδου, λύθηκε ένα μείζον θέμα που αφορούσε τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα.


Σε συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Οικονομικών διευθετήθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με την Ε.Π.Α . Θεσσαλονίκης(Διεύθυνση Εμπορικών Δραστηριοτήτων)αφού έγινε ο σχετικός διακανονισμός και η εξόφληση σημαντικού μέρους των οφειλών. Μετά από αυτό η αρμόδια Επιχείρηση σύνδεσε τελικά την παροχή αερίου οπότε λύθηκε το πρόβλημα θέρμανσης του κολυμβητηρίου που άνοιξε και πάλι τις πύλες του -τα τελευταία εικοσιτετράωρα- για τους δημότες μας.

Στο διάστημα αυτό πάντως αξίζει να τονιστεί ότι προχώρησαν οι ανάλογες εργασίες συντήρησης ,οι οποίες περιελάμβαναν έργα στεγάνωσης και αντικατάσταση σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης της δεξαμενής πλήρωσης, αποκατάσταση προβλήματος μηχανικού συστήματος πλήρωσης και περιμετρικές στεγανώσεις εσωτερικά του υπογείου μηχανοδρόμου, προκειμένου να βελτιωθεί η πραγματική, ουσιαστική και πρακτική εικόνα και λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεότητας και Εθελοντών κα Μαρία Πασχαλίδου :

« Έχουμε την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι μετά τη διευθέτηση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προδιαγραφές που απαιτούνται, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, παραδίδεται στους δημότες μας ακόμη καλύτερο και σαφώς πιο βελτιωμένο πό κάθε άλλη φορά, πανέτοιμο να υποδεχτεί τους αθλουμένους.