protevousa_neolaias_sinentefxi_tipou_20110412_01

Με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 29 Απριλίου η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την υποψηφιότητά της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο …>>>

χώρο της παραλίας από το Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής θα γίνουν προβολές βίντεο και κινηματογραφικές, εκθέσεις φωτογραφίας, δράσεις από ομάδες της πόλης που συμμετέχουν στην επιτροπή διεκδίκησης, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, performances, αλλά και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης (Αγγελάκας, Mikro, Cabaret Barkan κα).

Στη διαδικασία συμμετέχουν περισσότερες από 130 ομάδες της πόλης.

Για την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου(στη φωτογραφία στη μέση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου), το πιο σημαντικό είναι ότι  «οι νέοι και οι εθελοντικές ομάδες πήραν στα χέρια τους τη διεκδίκηση. Προσωπικά έχω δεσμευτεί απέναντί τους ότι αν δεν γίνουμε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014 όλα αυτά που πρότειναν θα υλοποιηθούν από την επόμενη της ανακοίνωσης. Έτσι ακριβώς όπως τα είπαμε. Πρέπει να τους ακούμε τους νέους γιατί το μέλλον της πόλης είναι στα χέρια τους».

Ιδέες μπορείτε να καταθέτετε στην αντιδημαρχία Νεολαίας- Εθελοντισμού και Αθλητισμού και πληροφορίες να παίρνεται από το www.thessaloniki2014.eu .