stithoskopio_01Σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν, χθες, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, δυο γιατροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, …>>>

“δεν επέδειξαν την προσοχή που όφειλαν στην περίπτωση 63χρονου ασθενή”.

Πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ηλικιωμένος,  το Σεπτέμβριο του 2003 επισκέφτηκε το νοσοκομείο Κιλκίς δύο φορές και παραπονέθηκε για πόνο στους νεφρούς. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι γιατροί διέγνωσαν εσφαλμένα κολικό και συνέστησαν εξετάσεις εκτός νοσοκομείου.

Ο ασθενής στη συνέχεια επισκέφτηκε με τα ίδια συμπτώματα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Αλλά και εκεί, οι γιατροί δεν αντιλήφθηκαν την ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης(ο 63χρονος είχε πάθει γενικευμένη περιτονίτιδα που οδήγησε σε διάτρηση του βολβού του δωδεκαδακτύλου). Τελικά, ο 63χρονος κατέληξε στις 28 Σεπτεμβρίου 2003.

Στην απολογία τους οι γιατροί υποστήριξαν ότι έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλοι δύο γιατροί, οι οποίοι τελικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.


από τον www.agelioforos.gr