papageorgopoulos_boutaris_01Αν δεν βρεθεί λύση πράγματι δεν θα είναι δυνατή η καταβολή όχι μόνο της μισθοδοσίας αλλά και των προνοιακών επιδομάτων του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό υποστήριξε, σήμερα, στην Πρωινή Γραμμή του Σκάι, ο …>>>

δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Δεσμεύτηκε, πάντως, πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.

«Όποιος αρνηθεί μετάταξη απολύεται», υποστήριξε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως αν δεν συγκρουστεί με το σύστημα δεν βγαίνει άκρη. «Το έχω πάρει απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνοντας αποφασισμένος να εξισορροπήσει το προσωπικό του δήμου με βάση τις ανάγκες του με εσωτερικές μετατάξεις.

Λίγο αργότερα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μίλησε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου “Σκάι Τώρα”. Χαρακτήρισε αναληθέστατες τις κατηγορίες της διοίκησης Μπουτάρη που υποστηρίζουν πως η κακοδιαχείριση της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου οδήγησε σ’ αυτό το καθεστώς.

Όπως είπε, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνέλαβε ένα υπάλληλο που υπεξαιρούσε. «Έκανε έλεγχο η Θ΄ ΔΟΥ και βρήκε πως υπεξαίρεσε 7,1εκ. ευρώ. Αντί η κυβέρνηση να δώσει συγχαρητήρια στο δήμο Θεσσαλονίκης έβαλε πρόστιμο 15 εκατ. ευρώ. Προσπαθήσαμε να βάλουμε το δήμο Θεσσαλονίκης στο καθεστώς περαίωσης για να εξαφανιστεί το βάρος των 15 εκατ. και η παράταση Μπουτάρη δε δέχτηκε. Σήμερα η παράταξη εκλιπαρεί την κυβέρνηση να εντάξει στο καθεστώς της περαίωσης», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.